dimecres, 10 d’agost del 2016

Real Madrid 11 - Barça 5


"¿Mejor el Barça? Ellos tienen 5, nosotros 11!"

Així va respondre setmanes enrere, a les acaballes de la temporada passada, el president del Real Madrid Florentino Pérez a un simpàtic i provocador aficionat culer que li deia que, malgrat la "undécima" acabada de guanyar, el Barça és el millor equip del món!

Les dades són clares i la distància que avui hi ha entre ambdós clubs, pel que fa a Copes d'Europa, és la mateixa que hi havia abans que el Barça guanyés la seva primera Champions League: efectivament, des d'aleshores, des d'aquell 20 de maig de 1992, Barça i Real Madrid han guanyat les mateixes Copes d'Europa!

Però si gratem una mica les dades veurem que no les han guanyat de la mateixa manera, les respectives Copes d'Europa, i no em refereixo a eliminatòries amb rivals més fluixos, sinó a una dada que trobo sorprenent!

De les onze Copes d'Europa que té el Real Madrid només en dues, les de les temporades 1956/57 i 1957/58, el club blanc va ser també campió de la lliga espanyola. En canvi el Barça en totes i cadascuna de les cinc temporades que ha alçat la Copa d'Europa també ha estat campió de la lliga espanyola.

Aquestes dades expliquen una realitat que per repetida ja sabem: el Real Madrid no necessita fer una gran temporada per guanyar la Champions League, mentre que de moment l'única manera que el Barça la pugui guanyar és fent una gran temporada, i en la majoria de casos ni així!

Naturalment aquestes dades no treuen mèrit a cap Copa d'Europa del Real Madrid, doncs més enllà de les circumstàncies (presents o del passat, esportives o extraesportives) els títols són seus i se'ls ha ben guanyat!

Però els culers, com els matalassers i tantes altres aficions de tants altres equips, sabem que els títols no sempre ho són tot, que són com els diners, que no donen la felicitat però hi ajuden!

La discussió sobre quin equip és millor pot fatigar per reiterativa, doncs ambdós equips tenen arguments i títols per defensar-se, però més enllà de la premsa (afí) de Madrid no sento que es parli encara d'un cicle del Real Madrid com a dominador del futbol europeu i mundial, com sí que fa anys que es parla del cicle del Barça de Messi.

La Champions League d'enguany del Real Madrid és un dels títols grans i valuosos, doncs és el passaport que et duu a guanyar altres títols, potser menors però que sumats als grans engreixen historials i llegendes: la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs.  

La lliga i la Copa del Rei que enguany ha guanyat el Barça sempre fan bo el balanç de qualsevol club, en qualsevol temporada, doncs fer el doblet no és cosa fàcil ni passa cada any... El manual diu que ni uns ni els altres canviarien llurs títols guanyats...

De moment però, ja que a Florentino Pérez li agraden tant els números, el balanç de títols d'aquesta temporada passada és Real Madrid 1 - Barça 4, però ja sabem que també en el futbol, com en la política amb les eleccions, les lectures dels resultats sempre són relatives i interessades; prou que ho sap el llest de Florentino Pérez!

De fet, ara que la pilota ja roda i s'ha iniciat la nova temporada el balanç de títols, després del guanyat ahir pel Real Madrid, la Supercopa d'Europa el Sevilla, el balanç provisional és de Real Madrid 1 - Barça 0...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada