dilluns, 19 d’agost del 2013

Les tablets a l'estiu, una alternativa més!

Amb en Dani, la Desiré i la Yolanda de Qpertin parlant de l'ús de les tablets a l'0estiu. Foto: Ràdio Sarrià.
En qüestió de mesos, més que no pas, encara, anys, les tauletes tàctils (tablets) s'han anat fent més i més presents a les nostres llars; regal estrella a les dues darreres campanyes de Nadal i Reis, a l'estiu les tablets no fan vacances!

Fa un mes al darrer programa de la 1a temporada de l'espai Sarrià de Ter en Xarxa vam parlar, precisament, de l'ús de les tablets a l'estiu, acompanyats per la gent de Qpertin, cultura interactiva, que van compartir amb nosaltres una sèrie de consells i recomanacions que com a pares i mares hem de tenir presents.

D'entre els consells que Qpertin ens va donar destacar el necessari control del temps que els infants estan connectats, oferir activitats alternatives i evitar convertir la tablets en un "xumet electrònic" més! Podeu consultar totes les recomanacions clicant aquí.

Les tablets a l'estiu poden ser un aliat més per a la diversió i educació dels infants, podem trobar-hi aplicacions de quaderns d'estiu o d'altres que poden reforçar els aprenentatges apresos al llarg del curs (matemàtiques, música, etc), alhora que oferir una bona estona de joc i diversió, però la clau és sempre diversificar les activitats i els suports!

Les hores de pantalla (i aquí hi entren totes: la televisió, l'ordinador, la tablet...) han de poder-se combinar amb activitats amb altres suports (en paper, com els llibres i altres materials) i sobretot activitats a l'aire lliure...

l'estiu les tablets, com a la resta de l'any, han de ser una alternativa més!

Amb els infants hem d'aplicar aquella màxima que també hauriem d'exigir-nos els adults: desconnectar per connectar!

La gent de Qpertin fan servir una frase que condensa d'una manera molt clara la responsabilitat que els adults tenim vers l'educació dels infants en l'oferiment de models positius: “vigila fill per on camines! Vigila tu, pare, perquè jo segueixo els teus passos“.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada