dimecres, 28 de desembre del 2011

@PlatEducativa: 17 anys. Érem emprenedors?

Tal dia com avui, Sants Innocents, de l'any 1994 l'Associació Plataforma Educativa 3 Esses es va constituir formalment per iniciativa de 15 educadores i educadors socials que aleshores treballàvem en tres centre de menors (CRAE).

L'Anna, en Jordi, la Maria, la Mercè, la Gemma, en Ricard, la Mònica, en David, la Glòria, la Leo, l'Empar, l'Horaci, en Josep, la Cèlia i jo (que com aquell qui diu, era "l'últim mono"!) vam crear l'associació amb la finalitat de presentar-nos al concursos que aleshores va fer la Generalitat per a la gestió dels 3 centres de menors on treballàvem, gestionats fins aquell moment per el Consell Comarcal del Gironès.

Setmanes enrere, en motiu d'una micro-presentació que havia de fer en el cicle Idees d'e-futur, vaig preguntar a alguns companys de l'actual Patronat de Fundació Plataforma Educativa: l'any 1994 us sentíeu emprenedors?

La resposta majoritària coincideix amb la que hagués donat jo: aleshores no em sentia emprenedor; si la creéssim ara, segurament sí!

El termes "emprenedor" i "emprenedoria" no eren termes que s'utilitzessin, l'any 1994, com s'utilitzen ara; un dels companys de Patronat va respondre que sí, que aleshores es sentia el què avui en diem emprenedor, tot i que aleshores se'n deia, senzillament, empresari!

I em va agradar molt el comentari d'una altra companya del Patronat de Fundació Plataforma Educativa quan deia que, de fet, era més important l'actitud que no pas el terme, doncs malgrat tenir un esperit emprenedor, aquest concepte rarament ha format part, històricament, de la nostra literatura...

Sigui com sigui l'any 1994 vam crear una associació, Plataforma Educativa 3 Esses, que anys més tard es va transformar en la Fundació Plataforma Educativa, entitat "mare" del què avui és Plataforma Educativa, grup d'entitats, no només per a mantenir els nostres llocs de treball, sobretot per a donar respostes, des de l'educació social, a les necessitats de les persones i col·lectius en situació de risc d'exclusió social.

Avui Fundació Plataforma Educativa fa 17 anys; i precisament avui el Patronat ens reunirem per celebrar-ho; i ho celebrarem sobretot mirant el futur, definint què volem que sigui Fundació Plataforma Educativa ara que està a un any de la majoria d'edat, a punt de fer-se gran!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada