dijous, 29 de desembre del 2011

El #Nadal solidari, al teu abast!

Imatge: xarxanet.org
La Marató de TV3 és possiblement l'esdeveniment solidari de major dimensió (i recaptació) de les Festes de Nadal, tot i que és un esdeveniment pre-nadalenc.

Nadal i solidaritat casen més, diuen, tot i que la solidaritat amb la crisi també ha patit retallades, Marató i altres campanyes al marge.

En qualsevol cas unir solidaritat i el Nadal va més enllà de fer una donació; penso que més que amb una donació la solidaritat per Nadal és més aviat una actitud: en aquest punt el terme consum responsable ajuda a entendre que podem prendre decisions sobre el nostre consum per Nadal que poden anar, com amb la resta de l'any, en més o menys consonància amb els nostres valors.

A Plataforma Educativa, a través del projecte "Dóna valor als teus residus", n'hem dit "Repensant el Nadal": "Som nosaltres qui decidir com volem viure aquestes festes de Nadal, som nosaltres qui prenem les decisions, sou vosaltres qui decidiu amb quina actitud i valors volem viure aquestes festes."

I a Xarxanet.org, a través del seu Nadal Solidari 2011, ens donen moltes idees i pistes de coses concretes que podem fer aquestes festes de Nadal perquè aquest esdevingui, a través de la nostra actitud, de les nostres decisions, més just i solidari: un "kit" per activistes, la recepta per a un Nadal més sostenible, propostes per a un Nadal alternatiu, regals verds, bijuteria solidària o regals amb encant solidari són algunes de les propostes que ens posen a l'abast.

Som nosaltres, cada un de nosaltres, individualment, col·lectivament, qui decidim com volem viure en Nadal, com volem consumir i, fins i tot, no consumir, tal i com també recomana el bloc "Dóna valor als teus residus":

"No comprar res. Donada la crisi, no comprar res i proposar millorar algun aspecte de la nostra quotidianitat és un bon regal que podem fer-nos a nosaltres mateixos. Una bona manera de començar l'any."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada