"Platrimoni": Maridatge gastronòmic
Aquesta és finalment la definició publicada al "Miccionari, mots nuls per pixar.se de riure. O no" (@miccionari), una divertida iniciativa del periodista i guionista Fran Domènech (@frandomenech)
Permeteu-me que us expliqui, piulada a piulada, la petita i curiosa història d'aquesta definició, creada col·lectivament en pocs minuts i menys piulades al Twitter ...
Tot va començar el passat dimecres 8 de desembre al vespre quan, via Twitxr, vaig publicar aquesta foto del dinar que hores abans havia fet a Cantallops:
No sabia massa quin text escriure per acompanyar la foto i, com que els cargols i el bacallà eren dos segons plats elaborats per separat que jo em vaig menjar conjuntament, d'entrada vaig escriure:
"Cargols i bacallà anaven per separat; jo els he unit en un plat!"
Rellegint la frase vaig adonar-me que s'assemblava a la frase que en més d'una ocasió jo he fet servir en les cerimònies de casament que he oficiat, com a regidor de l'Ajuntamemt de Sarrià de Ter: "us declaro units en matrimoni!"
Així que vaig provar de fusionar les dues paraues i en va sorgir platrimoni!
De manera que finalment la piulada publicada per acompanyar la foto de tan deliciosa combinació gastronòmica va ser: "Cargols i bacallà anaven per separat; jo els he unit en platrimoni!"
Feta la piulada, llençat el tweet a la xarxa, va entrar en escena el facilitador, l'Àlex Barceló (@alexsolventa) que el va pescar i va fer-ne un re-tweet enriquit (apuntant a la direcció correcta!) tot dient:
@alexsolventa: Digne de @miccionari “@RogerCasero: Cargols i bacallà anaven per separat; jo els he unit en platrimoni!
Eps, vaig pensar, aquí hi ha quelcom que no conec: @miccionari!
Llavors jo vaig respondre: @RogerCasero: @alexsolventa No coneixia #miccionari M'hi aficcionaré! Sense Twitter ni Fb però bloc, m'agrada la Samenfotpèdia http://ow.ly/3mb3X
Minuts més tard Fran Domènech publicava la definició del termi "Platrimoni" al seu particular Miccionari!
@miccionari: "Platrimoni": Madiratge gastronòmic (by @rogercasero) #miccionari
I com li vaig comentar després: @miccionari M'encanta la definició!
M'encanta la definició i em van encantar el bacallà i els cargols, cuinats per la Teresa, la mare de la meva tia Maria de Cantallops!
I és que els bons plats no només tenen una història abans de cuinar-los, els bons de debó també en generen després de menjar-los!
Cada mot, cada paraula, com cada plat, té la seva història...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada