dimarts, 21 de desembre del 2010

El dia que cargols i bacallà van ser units en "platrimoni"

"Platrimoni": Maridatge gastronòmic

Aquesta és finalment la definició publicada al "Miccionari, mots nuls per pixar.se de riure. O no" (@miccionari), una divertida iniciativa del periodista i guionista Fran Domènech (@)

Permeteu-me que us expliqui, piulada a piulada, la petita i curiosa història d'aquesta definició, creada col·lectivament en pocs minuts i menys piulades al Twitter ...

Tot va començar el passat dimecres 8 de desembre al vespre quan, via Twitxr, vaig publicar aquesta foto del dinar que hores abans havia fet a Cantallops:


No sabia massa quin text escriure per acompanyar la foto i, com que els cargols i el bacallà eren dos segons plats elaborats per separat que jo em vaig menjar conjuntament, d'entrada vaig escriure:
"Cargols i bacallà anaven per separat; jo els he unit en un plat!"

Rellegint la frase vaig adonar-me que s'assemblava a la frase que en més d'una ocasió jo he fet servir en les cerimònies de casament que he oficiat, com a regidor de l'Ajuntamemt de Sarrià de Ter: "us declaro units en matrimoni!"

Així que vaig provar de fusionar les dues paraues i en va sorgir platrimoni!

De manera que finalment la piulada publicada per acompanyar la foto de tan deliciosa combinació gastronòmica va ser: "Cargols i bacallà anaven per separat; jo els he unit en platrimoni!"



Feta la piulada, llençat el tweet a la xarxa, va entrar en escena el facilitador, l'Àlex Barceló (@alexsolventa) que el va pescar i va fer-ne un re-tweet enriquit (apuntant a la direcció correcta!) tot dient:

@alexsolventa: Digne de @ “@: Cargols i bacallà anaven per separat; jo els he unit en platrimoni!

 Eps, vaig pensar, aquí hi ha quelcom que no conec: @miccionari!

Llavors jo vaig respondre: @RogerCasero: @ No coneixia M'hi aficcionaré! Sense Twitter ni Fb però bloc, m'agrada la Samenfotpèdia

Minuts més tard Fran Domènech publicava la definició del termi "Platrimoni" al seu particular Miccionari!

@miccionari: "Platrimoni": Madiratge gastronòmic (by @)

I com li vaig comentar després: @ M'encanta la definició!


M'encanta la definició i em van encantar el bacallà i els cargols, cuinats per la Teresa, la mare de la meva tia Maria de Cantallops!

I és que els bons plats no només tenen una història abans de cuinar-los, els bons de debó també en generen després de menjar-los!

Cada mot, cada paraula, com cada plat, té la seva història...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada