dijous, 23 d’abril del 2009

Sam Enfot + L'amic Àngel: bloc 2x1 im-prescindibles

En Sam Enfot, periodista (?) és el Director de la, diu ell prestigiosa, publicació The Sarrià News, la darrera pàgina de la revista cultural i d'informació local de Sarrià de Ter, Parlem de Sarrià, definida pel propi Sam com un compendi de notícies poc contrastades i opinions eixelebrades. O potser no. La capçalera del The Sarrià News defineix prou bé la línia editorial i periodística de la publicació: La informació més in-dependent en el suplement més im-prescindible. Sam Enfot compta amb un equip de periodistes format entre d'altres per personatges com l'Alfred Molina, en Jeims Ailoviu, la Maria Pija, en Miquel Piula... i fins i tot compta, com no, amb un becari, en Nolasc A. Gat.

Sam Enfot va ser, fa uns anys, pregoner de la Festa Major de Sarrià de Ter. És certament tot un personatge... D'un temps ençà en Sam escriu, com molts dels seus col·legues de professió, en el seu bloc, la capçalera del qual és, com no podria ser d'altra manera: La opinió més des·qualificada en el bloc més im·prescindible.

La darrera perla del bloc d'en Sam Enfot és la Samenfotpèdia, on hi podem trobar, entre d'altres, aquesta genial definició:

Bloquejar-se.- Anar de bloc en bloc i no saber sortir-ne
Ja deia Màrius Serra que la llengua és un element viu que evoluciona...

Al seu bloc també hi trobareu PARIDES (Pensaments Atípics, Rareses i Definicions Estranyes) o bé, en versió digital, el darrer The Sarrià News.

Però el bloc d'en Sam Enfot amaga un petit gran tresor; potser a primer cop d'un passa desapercebut, però finalment s'arriba a descobrir i, el més important, a compartir. En Sam Enfot té un amic, l'Àngel, del qual en parla poc però prou com per anar-hi a fer un tomb: A l'amic Àngel li agrada escriure sobre literatura. (De fet comenta les novel·letes que ha llegit). Si cliqueu aquí veureu el que escriu.

A l'amic Àngel, autodefinit com a Bloc literari sense pretensions, hi trobareu comentaris dels llibres que l'Àngel devora llegint... L'Àngel Garcia, membre del Consell de redacció del Parlem de Sarrià, tot sovint hi escriu sobre llibres i també sobre viatges.



Un dels escrits de l'Àngel al seu bloc versa precisament sobre la mateixa fotografia que jo he utilitzat en l'escrit Seguint, que no espiant, una ex-... Per il·lustrar aquest escrit buscava una imatge on hi fossin presents una dona i una moto i, després de buscar i buscar imatges, quan vaig entrebancar-me amb aquesta no m'hi vaig pensar, doncs jo hi trobava que s'ajustava a l'ambigüitat que volia donar al meu escrit, jugant, en el meu cas, amb la dona i la moto...
Sabia que l'Àngel havia construït un interessant relat a partir d'aquesta foto, relat que us recomano que llegiu i que va titular DEU PERSONATGES (Sobre "Els italians es giren" de Mario Biasi).

El bloc d'en Sam Enfot i L'amic Àngel són una mena de 2x1, dos blocs im-prescindibles, possiblement dues cares d'una mateixa moneda...

-----------------------------

pd: si us pregunteu perquè il·lustra aquest escrit la imatge de l'esfera, navegueu fins al final del bloc d'en Sam Enfot.

2 comentaris:

  1. En Sam Enfot i per extensió tot l'equip del The Sarrià News (l'amic Àngel també, és clar) agraïm l'elogi que ens has fet. De tota manera sabíem que un dia o altre ens havia d'arribar el reconeixement, perquè com va dir aquell la feina mal feta no té fronteres.
    Sam Enfot.

    ResponElimina
  2. Sí noi, la feina mal feta no té fronteres... que li expliquin a "les gallines" del Pont de l'Aigua... sembla com si encara sentís qui les va penjar... I tal dia farà 70 anys...

    ResponElimina