dimecres, 13 de març del 2013

Les 4 claus de la remuntada del Barça

Defensa, mig del camp i davantera ahir van funcionar quasi a la perfeccció! Foto: FC Barcelona
El repte no era fàcil, ni pel resultat de l'anada ni per l'estat de l'equip des d'aquell resultat... L'únic que necessitava el Barça era recuperar les claus del seu bon joc! I va fer-ho!

1.- seguretat al darrere
Només un mal refús de Mascherano, que va acabar, per fortuna, en una pilota al pal en el contraatac més perillós del Milan, va ser la taca negra d'una defensa, d'un sistema defensiu que va saber esterilitzar l'atac milanista.

Fixant el lateral Jordi Alba i amb moltes ajudes i cobertures el sistema defensiu va tornar a mostrar molta solvència, com Víctor Valdés, sempre molt ben col·locat sota pals.

Mantenir la porteria a zero era quasi imprescindible per a mantenir la moral de la tropa, per no veure's derrotats prematurament! Aquesta temporada el Barça té per costum encaixar molt sovint un gol; ahir va saber protegir bé la portaria i part de la remuntada s'explica precisament per aquest fet!

2.- control al mig
Aquí el Barça no havia de fer res que hagués deixat de fer darrerament; amb el millor mig del camp, amb Xavi de timoner, Busquets d'assegurança i de recuperador i Iniesta de distribuïdor, el Barça va saber controlar el ritme de partit a les seves necessitats, i no a les del Milan.

El gran damnificat va ser un Cesc que darrerament ha baixat un xic les seves prestacions, però tornar Iniesta a la seva millor, i natural posició, va ser tot un encert de l'equip tècnic.

3.- inspiració al davant
Ja fa unes temporades que al Barça dir gol és dir, sobretot, Messi. El Barça és un dels grans equips golejadors i Messi el propietari del gol, però darrerament al Barça li han mancat gols. El partit d'ahir no només exigia mantenir la porteria a zero, també fer gols, recuperar el Barça golejador!

Davant les moltes variants possibles finalment Jordi Roura va optar per l'MVP (Messi, Villa i Pedro). Messi va tornar a fer de Messi, amb dos gols marca de la casa decisius per creure en la remuntada, a l'inici del partit i avançada la primera part.

Pedro no va marcar, però va ser un corcó atacant i pressionant; com sempre es va fondre al camp; i Villa, Villa aquesta vegada no va fallar! En va tenir una i va marcar, amb seguretat, el gol que certificava la remuntada! Es va tornar a sentir important, golejador i important! Com ho expressava el seu rostre després del gol! La inspiració al davant va aparèixer, i de quina manera!

Fins i tot Jordi Alba, a les acaballes del partit, es va deixar anar, després d'estar fixat en defensa durant quasi tot el matx) i va pujar a l'atac en un ràpid contraatac per aprofitar una magnífica assistència d'Alexis per fer el quart gol i rubricar un gran partit!

4.- pressió arreu!
Es podrien haver mostrat insegurs en defensa, podrien haver perdut el control al mig i fins i tot no trobar la inspiració al davant, però el què no els haguéssim perdonat als jugadors és que no haguessin pressionat arreu!

Ahir el Barça va recuperar amb nota un dels trets d'identitat d'aquest gran equip: la pressió. I pressionar vol dir pencar, sacrificar-se, mantenir la intensitat.

La d'ahir va ser una nit màgica, de remuntada al Camp Nou! La victòria d'ahir permet al Barça passar ronda a la Lliga de Campions d'Europa, però el camí pel títol té encara molts i importants reptes!
I aquest Barça, sí, pot afrontar-los amb confiança!

Ara sí, el Barça deixa enrere els dies blancs del seu hivern i entra de ple en la seva primavera blaugrana... fins i tot si ara apareix de nou el Real Madrid a quarts l'enfrontament res tindrà a veure amb el de la Copa del Rei!

Divendres, al sorteig de quarts de final, sortirem de dubtes!
I ara la clau és no perdre les claus!

-----------------------------
pd: per cert, com l'han clavat els de Crackòvia! Li fotrem 4 gols al Milan!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada