dimecres, 5 de setembre del 2012

La #Diada, també en clau local #11S #sarriadeter

Aquests són dies de mobilització. A mesura que ens apropem a l’11 de setembre, el nostre 11 de setembre, més s’incrementa la mobilització per assistir a la manifestació que es farà a Barcelona per la Diada.

Enguany la Diada es preveu sonada; cada any l’11 de setembre és una data assenyalada en el calendari de molts, però enguany, amb l’impuls de l’ANC, que ha marcat i marca el guió de la manifestació, aquesta es preveu multitudinària.

L’ANC ha anat prenent, des de la seva constitució mesos enrere, cos i forma i sobretot capil·laritat a través de les assemblees territorials, i la manifestació de l’11 de setembre li donarà, ben segur, una major notorietat, consolidant-la com el principal moviment polític de caràcter civil que treballa per la independència de Catalunya.

No serà Barcelona només qui sortirà al carrer, sinó que amb la manifestació de l’11 de setembre els carrers de Barcelona s’ompliran de Catalunya! Enguany toca concentració i no són pocs els esforços que es fan, aquests dies per mobilitzar catalans independentistes, sobiranistes i catalanistes cap a la manifestació de Barcelona. Bona prova d’aquest esforç és el treball que fan les assemblees territorials de l’ANC en pobles, viles i ciutats d’arreu del país organitzant autobusos.

Comprenc i comparteixo la necessitat de concentració, de sumar forces i fer més gran la manifestació de Barcelona. Però alhora jo també reivindico la celebració de la Diada a nivell local, a tots els pobles, viles i ciutats de Catalunya; de fet ambdues coses són i han de ser  tan compatibles com del tot necessàries.

La celebració de la Diada a Sarrià de Ter és, des de fa anys, el pretext ideal no només per a refermar i posar en valor la nostra identitat, la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre país, també és el marc ideal per revisar la nostra història, per a resseguir moments històrics, fets del passat que expliquen el nostre present, que ens ajuden a projectar el nostre futur.

El proper 11 de setembre a la tarda Catalunya ben segur omplirà els carrers de Barcelona, però per a Catalunya l’11 de setembre, el nostre 11 de setembre, no serà complet si en cada poble, vila o ciutat la Diada no es fa present.

Visca Catalunya!


Article publicat a GironaInfo.cat el passat dijous 30 d'agost de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada