dijous, 11 de març del 2010

Curses de braus? Sóc socialista i dic: no gràcies!


M'és igual si són "fiesta nacional" o un element més de "catalanisme", si grans artistes i intel·lectuals han alçat la tauromàquia a la categoria d'art... Jo em solidaritzo amb el brau: trobo vergonyós maltractar d'aquesta manera tan cruel un animal...

Aquest és et text que he afegit a la meva adhesió al manifest Socialistes per a l'abolició de les curses de braus.
Fragment:
La pervivència de les curses de braus a Catalunya és incompatible amb els temps d'una major sensibilitat pel patiment dels animals, i d'un major compromís per fer fora tradicions que considerem que s'enfronten a una ètica del respecte a la natura, i el rebuig a manifestacions fonamentades en el maltractament d'un ésser viu.
Ens oposem a manifestacions, tot i que respectem que es puguin titllar de culturals, on triomfi un desencadenant de mort d'un ésser viu amb l'antesala d'un patiment acompanyat d'un espectacle de sang.
(...) Com ja hem dit abans, demanem la llibertat de vot dels components del grup parlamentari socialista, tot i que també podem entendre la recerca d'un consens amb d'altres grups parlamentaris per a obtenir un resultat favorable a la prohibició, i satisfactori per els impulsors de l'ILP.

Malauradament sembla que el destacat en negreta no serà... que el partit tindrà una sola veu i serà la majoritària, que de moment és faviorable, o com a mínim no contrària, a les curses de braus... Des del meu punt de vista, i amb tots els respectes per qui en són favorables, una llàstima...

I tu, curses de braus sí o no?

4 comentaris:

  1. No sóc militant socialista i no puc signar-hi. Tant de bó us en sortiu però tot plegat pinta molt malament.
    Resulta sorprenent que no hi hagi una veritable revolta contra el posicionament stalinista del PSC en la ILP.
    CAP, CAP, diputat té el valor de dir que és a favor de l'abolició?. És possible que CAP ho pensi?. Quina democràcia representativa és aquesta?. Aquest grup parlamentari a qui representa: ni representa els votants ni tant sols els militants.
    Un dels fets més indignants de les darreres dècades.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Jordi, de diputats del PSC que van votar a favor de la tramitació de la ILP ja n'hi va haver, si no recordo malament; veurem què acaba decidint l'executiva del PSC, però encara que opti per mantenir la disciplina de vot, la nostra insistència no cessarà.
    Jo valoro molt positivament la visibilitat que anem guanyant dins el PSC i del què es tracta és d'anar sumant adhesions...
    Però més enllà d'aquest tema, segueixo sentint que el grup parlamentari del PSC em representa i m'hi sento proper, com a votant i com a militant. Com a càrrec electe municipal a vegades he defensat postures divergents amb les dels govern socialistes (Generalitat i Estat) i mai he tingut cap tipus de problema...

    Moltes gràcies.

    ResponElimina
  3. Desconeixem els diputats que van votar a favor de la tramitació doncs fou amb vot secret. Els votants, sembla, no tenim dret a saber que voten els nostres diputats.

    Hi ha diputats de CiU a favor de les corrides i s'han posicionat obertament. Desconec de cap diputat del PSC o de CpC que s'hagi posicionat en contra de les corrides.

    És molt honorable la feina que feu els qui des de la base feu soroll però pensa si el partit que representes et representa a tu en una de les votacions més importants de la història del parlament.

    Com a mínim, com a gest, algun diputat socialista hauria de votar a favor de l'ILP. Ni que fos per estètica i pel respecte que us mereixeu els militants de base que treballeu en el dia a dia i defenseu la ILP. SObretot per respecte a vosaltres.
    Gràcies a tu i als que

    ResponElimina
  4. Hola de nou Jordi, és el què m'agradaria, que es donés llibertat de vot. Però els partits, i puc entendre-ho, són habitualment poc partidaris d'aquesta acció normalment; en tot cas malgrat s'imposi la disciplina de partit, el nostre moviment no cessarà dins el partit; de fet el proper objectiu seria plantejar-ho, quan correspongui, al proper congrés... No per rebre una estocada hem de defallir!. De socialistes convençuts n'hi ha, quasi tants com de tossuts!
    Moltes gràcies.
    Roger

    ResponElimina