dimarts, 6 de març del 2012

Emprenedoria en femení! #8m #diadones

Estem on estem, per bo i també, sobretot, per dolent, perquè la majoria de grans decisions que han marcat el l'esdevenir, al llarg de la història, del nostre món les han pres homes, inclosa la de culpar Eva, la "primera dona", del pecat original.

La visió, i decisió femenina s'ha anat incorporant els darrers anys en molts àmbits, també el de l'empresa, on les dones han anat entrant a les grans piscines dels consells d'administració on neden opulents, o famolencs, els taurons mascles...

Ja és prou coneguda, en aquest sentit, la necessària visió i decisió femenina i el què representa com a valor que es guanya o perd, el què fa 4 anys la Cambra Comerç de Barcelona ens va il·lustrar amb l'estudi "L'impacte econòmic de la pèrdua del talent femení" (pdf).

Però ara la situació ha canviat i quan es parla d'empreses es parla molt d'emprenedoria, també d'emprenedoria en femení!

Precisament sobre aquesta qüestió el DIXIT (Centre de Documentació de Serveis Socials) ha organitzat, pel proper dimecres 14 de març a Barcelona (17h) la conferència "Les dones emprenedores, tot un repte enfront de la crisi" amb la finalitat de respondre si, efectivament, l'emprenedoria és també una sortida vàlida de la situació de crisi i/o atur que també han d'afrontar les dones.

Una visió optimista, sorgida de la realitat, que vincula l'emprenedoria en femení amb l'èxit és el llibre "Emprenedoria en femení: 12 històries de dones crack" (pdf. Fundació UdG) de Ma Dolors Muñoz i Pilar Presas que es va presentar el mes de novembre de l'any passat, i que recull i analitza l'experiència de 12 dones empresàries.

No sé si s'ajusta a la realitat, però es podria pensar que si l'estil masculí ens ha abocat a la crisi, el femení ens en pot fer sortir...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada