dimecres, 5 d’octubre del 2011

Primavera electoral a #SarriadeTer

Fent campanya a les darreres eleccions munciipals al mercat de Sarrià de Ter
Ha estat moguda, la primavera, i la d’enguany ens ha portat molts i importants canvis a Sarrià de Ter en matèria municipal, a nivell de política municipal. Les eleccions del 22 de maig passat han permès al grup d’Esquerra disposar d’una amplíssima, i històrica majoria, amb 9 dels 11 càrrecs electes del ple municipal, essent els dos restants un per al grup de CiU i un per al grup del PSC. El ple municipal d’enguany presenta unes grans diferències de pes específic dels tres grups municipals representants, després que en el darrer mandat (2007-2011) s’equilibressin les forces (4 ERC, 4 PSC i 3 CiU).

El resultat, inapel·lable, és fruit de la voluntat del poble i així l’hem d’encaixar, així l’hem encaixat des del PSC de Sarrià de Ter: rares vegades en poble s’equivoca quan va a votar... Al capdavall el resultat electoral sempre és fruit del mèrit d’uns i el demèrit dels altres, com si de vasos comunicants es tractés.

Des de la perspectiva del PSC de Sarrià de Ter, opció política que represento, essent-ne l’únic regidor a l’Ajuntament, els resultats no han estat els esperats, ben cert, i naturalment conviden, també amb la perspectiva dels obtinguts al 2007, a una profunda reflexió i autocrítica. L’hem fet, l’anem fent, a nivell intern. Reflexió sobre les formes, els lideratges, els cicles...

Causes internes i causes externes de tots i cadascun dels partits que ens vam presentar a les eleccions municipals d’enguany han influït, sens dubte, en el resultat, però personalment penso que al final el resultat electoral s’explica d’una manera molt més senzilla i planera: a la gran majoria de la població ja els anava bé l’alcalde que es presentava a la reelecció, amb independència del partit i l’equip que l’acompanyava, i fins i tot del programa electoral.

Des del PSC de Sarrià de Ter vam encaixar esportivament la severa derrota; jo personalment vaig anar a felicitar el candidat a la reelecció, el senyor Roger Torrent, la mateixa nit electoral. Per dolorosa que fos la derrota el guanyador es mereixia, penso jo, la meva felicitació. I ell i el seu grup van correspondre amb un emotiu aplaudiment.
Saber perdre és acceptar el resultat i reconèixer la victòria de qui ha guanyat; saber perdre també és poder trobar l’espai i el temps per refer-se anímicament, personal i col·lectivament i, sobretot, no defallir i mantenir-se ferm amb el compromís i responsabilitats atorgades pels veïns i veïnes.

Les eleccions municipals d’enguany han reduït de 4 a 1 regidor la representació del PSC a l’Ajuntament de Sarrià de Ter; amb l’amplíssima majoria del grup d’Esquerra hom podria tenir la percepció que no hi ha grups d’oposició al govern a l’Ajuntament de Sarrià de Ter. Per bé que amb una minsa representació, la que tenim CiU i el PSC és més que suficient per seguir fent sentir, si més no des del PSC, a qui represento al ple municipal, la nostra veu.

El PSC de Sarrià de Ter és un grup municipal més de l’Ajuntament i com a tal la nostra responsabilitat, i meva com a regidor, és defensar les nostres polítiques i prioritats per Sarrià de Ter, partint d’un full de ruta, el programa electoral amb què ens hem presentat a les eleccions municipals. Naturalment tenim a l’horitzó les eleccions municipals del 2015, però que ningú es pensi que des del PSC de Sarrià de Ter donem aquest mandat per perdut. Mantindrem la mà estesa al govern per aportar els nostres projectes, punts de vista i prioritats, però també serem crítics amb la seva acció quan considerem, com sempre hem fet, que aquesta acció va en detriment del què nosaltres volem per Sarrià de Ter.

Aquest no serà un mandat senzill; són moltes les necessitats que tenim, són moltes les necessitats que teniu, i pocs els recursos dels què disposem i disposarem; els ajustaments pressupostaris, optimitzar les polítiques i les inversions, mancomunar serveis i no desatendre les vostres necessitats han de ser les prioritats de l’acció política de l’Ajuntament.

Ho expressava al final del meu discurs de presa de possessió de regidor a l’Ajuntament i voldria expressar-ho, ara, amb les mateixes paraules per cloure aquest article:

Assumeixo per quatre anys més, amb responsabilitat i il·lusió, la feina de regidor del meu poble; més enllà i per sobre de la satisfacció personal, que hi és i és imprescindible per a poder exercir aquest càrrec, voldria manifestar-vos avui el meu compromís per aquests quatre anys en sumar; és i serà la meva voluntat aportar el punt de vista del projecte que represento a l'Ajuntament a tots els afers municipals, amb voluntat d'entesa i de consens, sempre que sigui possible. Però sobretot la meva voluntat i actitud serà la d'escoltar, la d'escoltar el govern, la d'escoltar l'alcalde i l'altre grup de l'oposició, però sobretot i també, escoltar-vos a vosaltres, veïns i veïnes de Sarrià de Ter.

Article publicat al número 77 de la revista de cultura i informació local Parlem de Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada