dimecres, 26 d’agost del 2009

A Sarrià de Ter volem serveis públics oberts tot l'estiu, també contra la calor

Quan a Girona es va implantar la targeta BUS 70 del TMG es comentava, irònicament (o no?) que la gent gran, a l'estiu, es passaria el dia voltant amb els autobusos proveïts d'aire acondicionat... Davant el comentari jo sempre pensava: si poden fer-ho, que ho aprofitin!.

Naturalment la funció del transport urbà no és refrigerar la gent gran durant la canícula, però si hom li troba aquesta finalitat i en pot gaudir, perquè negar-li?!. De la mateixa manera hi ha altres serveis públics que, tot i no tenir per funció la refrigeració de la població en general, i de la més vulnerable (mainada i gent gran) en particular, bé poden contribuïr-hi, més enllà de prestar el servei que els correspon.

A Sarrià de Ter la piscina municipal, oberta durant el període d'estiu, sí que té per finalitat fer més passables les tòrrides hores d'estiu, oferint bany i altres activitats aquàtiques i esportives. Hi ha, però, dos altres equipaments, la biblioteca municipal i el Casal de la Gent Gran El Coro, que més enllà d'oferir el servei que ofereixen al llarg de l'any, a l'estiu bé poden ser un bon refugi per escapar de la calor. En el cas del Coro, a més, cal tenir present que és un equipament destinat prioritàriament a la gent gran, que en fa ús com a esplai cada tarda, i que el propi govern en recomana el seu ús com a espai on passar les tardes evitant la calor estiuenca.

Pel que fa a la biblioteca, durant l'anterior mandat (2003/07) qui aleshores era regidora de Cultura, l'Assumpció Vila, va trobar la manera que la biblioteca romangués oberta durant tot l'estiu, sobretot per mantenir actiu el servei de lectura i préstec que té (i altres: internet, diaris...), però també com a refugi de la calor.

El cas és que amb el govern actual la biblioteca tanca alguns dies d'estiu i enguany també ha tancat, per uns dies, el Coro, generant les corresponents queixes dels veïns i veïnes i usuaris habituals. El problema, entenc i entenem des del PSC de Sarrià de Ter, és de gestió. Naturalment tothom té dret a fer vacances, però cal gestionar-les tenint sempre present que cal mantenir aquests serveis públics. La qüestió s'agreuja, a més, quan el govern no fa per maneres de mantenir obert un equipament que recomana que es faci servir per fugir de la calor...

Des del PSC de Sarrià de Ter demanarem al govern que El Coro i la biblioteca romanguin oberts durant tot l'estiu, per seguir oferint el servei que presten al llarg de l'any i també per ser, durant aquestes caloroses setmanes d'estiu, un bon espai per refrigerar-se, bé gaudint de la lectura, bé jugant a cartes, al dòmino...

----------------------------

pd: sobre aquest mateix tema l'Assumpció Vila va escriure al seu bloc, el passat dijous 20 d'agost, l'article Onada de calor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada