dilluns, 10 d’agost del 2009

El pòquer d'asos de versions de Le Croupier

De Le Croupier al Pati de la Diputació

Em fascina Le Croupier, em fascina per les seves cançons i em fascina per les versions que ens regala als seus directes... Darrerament amb la Sira l'hem escoltat a l'Emergent de Cassà de la Selva el passat divendres 17 de juliol, amb un format acústic i una actuació més breu, i més recentment el passat dilluns 27 de juliol a Girona en motiu de la celebració del 10è aniversari de Va de Contes. Precisament l'endemà d'aquesta darrera actuació vaig escriure aquest comentari al perfil del Facebook de Le Croupier: Pòker d'asos de versions de Le Croupier: Yo soy aquel, I'm your man, Ne me quitte pas, Madame. El concert d'ahir a Girona: genial, emotiu!

Les dues primeres versions els qui seguim Le Croupier des del primer dia, ja les haviem escoltat; la primera, Yo soy aquel, com a una peça i la segona, I'm your man, hàbilment incrustada a la part final de la cançó Dona Enredos; però aquesta temporada el directe de Le Croupier inclou, a més de noves cançons del què serà el seu segon disc, les atrevides, però molt ben resoltes versions de dos asos de la música i, especialment, la cançó: Ne me quitte pas i La Madame.

M'agrada que els grups, els cantants, facin versions; no que interpretin fidelment la cançó tal i com és cantada originalment, sinó que la versionin, que se la facin seva i la interpretin sense deixar de ser ells... I Le Croupier això ho broda amb totes i cada una d'aquestes quatre versions; la versió del Ne me quitte pas, té a més la virtut de ser cantada en català... aquesta versió va valer un altre comentari al seu perfil del Facebook que vaig fer en forma de petició: Le Croupier haurieu de gravar la seva versió de Ne me quitte pas en català i publicar-la com a mínim al MySpace... o millor al segon disc! (com a bonus track?)

A l'espera d'escoltar aquestes verions al seu MySpace o bé en un nou treball, l'opció és anar-lo a veure en directe... De moment us en deixo les originals.

Raphael - "Yo soy aquel" (Eurovision 1966)


Leonard Cohen - I'm your man


Brel Ne me quitte pas català subtítols
Aquest vídeo no és incrustable, però podeu accedir-hi clicant l'enllaç.

Lluís Llach Madame clip 1972


---------------------

pd1: també també he escrit sobre Le Croupier a:
Le Croupier, publicat el diumenge 4 de maig de 2008.
Le Croupier, a plena llum del dia, publicat el dijous 22 de maig de 2008.
Llum, càmera, acció!. Le Croupier grava..., publicat el dimecres 11 de juny de 2008.
Virgínia. Primer vídeoclip de Le Croupier, publicat el dijous 24 de juliol de 2008.
Le Croupier a l'Auditori de Girona, publicat el dissabte 6 de desembre de 2008.
Me han dicho que... Le Croupier toca a Figueres!, el dimecres 18 de febrer de 2009.
I l'he citat a L'Emergent 2009 a Sarrià de Ter en (336) imatges, publicat el dilluns 20 de juliol de 2009.

pd2: àlbum de fotos de Le Croupier al Pati de la Diputació de Girona el mes de maig del 2008.



pd3: Ne me quitte pas (Daniel Cerdà & Manel López & Juanjo Ferrer)

[Extracto del docudrama "Compás de Espera" escrito y dirigido por Roger Justafré para TVE en 1998. Versión en francés, catalán y castellano de la canción "Ne me quitte pas" interpretada por Daniel Cerdà Juanjo Ferrer y Manel López]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada