dimecres, 12 de febrer del 2014

Putin passa olímpicament de la carta olímpica, malgrat Sotxi 2014!


El 1936, fa 78 anys, Hitler va tenir els seus jocs olímpics... avui, aquest mes de febrer de 2014, Putin té els seus!

"Els Jocs de Putin" són d'hivern i deuria quedar glaçat (?) quan, divendres passat, dia de la inauguració dels Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014, Google li dedicava el seu "doodle"destacant aquest paràgraf de la carta olímpica sota els colors de l'arc iris de la bandera gai:

"La pràctica esportiva és un dret humà. Tota persona ha de tenir la possibilitat de practicar esport, sense discriminació de cap tipus i dins de l'esperit olímpic, que exigeix comprensió mútua, solidaritat i esperit d'amistat i de joc net"

Ja pot esforçar-se Putin a dir que els homosexuals que vagin als Jocs Olímpics de Sotxi 2014 seran rebuts calorosament... Vés què ha de dir, el que realment pensa?

Els Jocs Olímpics són un gran aparador mundial que permet a la ciutat que els organitza ser per uns dies el centre del món, i, si es fan les coses, representa un impuls social i econòmic; prou bé que ho sabem aquí, amb els JJOO de Barcelona'92, que no van escapar, tampoc, d'operacions de maquillatge urbà i control social i repressió...

Però també sabem que els Jocs Olímpics són, en ocasions, res més una màquina de propaganda política; ja va passar amb els de Pequín, qüestionats per la manca de llibertats i la repressió del país que els acollia... Jocs Olímpics com a propaganda política? Hitler va tenir els seus, ara els té Putin!

La carta olímpica? Putin, en el fons, en passa olímpicament! 

Amb l'excusa dels JJOO de Sotxi ja ha fet i desfet a plaer i passat els jocs ho seguirà fent, ja sense els focus olímpics observant-lo, ja sense la llum del foc olímpic...

Quan la flama olímpica s'allunyi de Sotxi prendrà de nou a la Rússia de Putin, i qui sap si amb més vivor, amb més vigor, el foc de la repressió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada