dilluns, 27 de gener del 2014

De Rosell a Bartomeu

Rosell i Bartomeu s'abracen el dia que el primer dimiteix i el segon el relleva com a president. Foto: Miguel Ruiz - FCB
La setmana passada el Barça va viure una crisis institucional de gran magnitud, culminada amb la sobtada dimissió del president Sandro Rosell i caldrà veure si crisi tancada amb el nomenament de Josep Maria Bartomeu com a nou president del FC Barcelona!

Pel que fa a la dimissió sobresurten dos com els principals motius que han fet renunciar a Rosell de tan preuat càrrec: les xifres del fitxatge de Neymar i les amenaces i atacs que tan ell com la seva família han rebut.

Més enllà d'aquests motius és especialment curiosa, per no dir preocupant, aquesta capacitat del Barça de devorar presidents! Contrasta aquesta situació, aquesta crisi institucional del Barça, amb la bassa d'oli de la magnànima presidència de l'autèntic "number one" del Real Madrid, Florentino Pérez!

Rosell no surt per la porta gran! 

Queden per al seu balanç, en positiu, 2 Lligues, 1 Copa del Rei, 3 Supercopes espanyoles, 1 Lliga de Campions, 1 Mundial de Clubs i 1 Supercopa d’Europa a nivell esportiu (del primer equip de futbol), i l'encert en el relleu de Guardiola per Tito Vilanova, primer, i d'aquest pel "Tata" Martino, després.

En negatiu, a banda de les presumptes ombres del fitxatge de Neymar, i discutit, i discutible patrocini de la samarreta del primer equip (Qatar Foundation primer, Qatar AirWays després), potser el que més destaca és el desencert i desconcert comunicatiu que, malauradament, ha definit el seu mandat. Ha estat la comunicació, la seva comunicació com a president, la seva principal pedra a la sabata!

Queda com a excepció, i exepcional, l'anunci de Tito Vilanova com a entrenador el mateix dia i moment que Guardiola anunciava el seu comiat...

Fa quasi tres anys, just després de les eleccions que van fer president Rosell, vaig escriure (De Laporta a Rosell): "Sandro entra per la porta gran, tan de bo també en sàpiga sortir... Aquest és el veritable repte que té al davant!"

Quasi tres anys després d'entrar per la porta gran el president Rosell deixa la presidència per la porta de servei...

I Bartomeu? ... "sembla normal, aquest home!"

Són moltes les coses que ja s'han escrit sobre el nou president del Barça, i seran moltes més que les a partir d'ara s'escriuran...

però jo avui em quedo amb la primera impressió que la meva filla gran va tenir veient Josep Maria Bartomeu, ja president del Barça, a les notícies: "sembla normal, aquest home!"

Tan de bo que amb Bartomeu, aquest home avui "normal", el Barça pugui gaudir dels èxits esportius amb una certa "pau" institucional...

És aquest, doncs, un bon inici per Bartomeu: no només ser normal, sinó també semblar-ho! Ser accessible i semblar-ho, ser honest i semblar-ho, ser conciliador i semblar-ho... al capdavall ser president i semblar-ho!

Serà aquest el veritable repte de Bartomeu com a president del Barça?

És clar que l'inici del seu mandat s'obre amb altres interrogants... Hauria de convocar eleccions anticipades a final de temporada Bartomeu?

El debat, entri o no entri la pilota, està servit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada