dimarts, 27 de novembre del 2012

Virgencita de mi vida, que me quede como estoy!

Artur Mas durant la campanya: Foto: Reuters
Artur Mas s'ha fet les eleccions a sobre! O en altres paraules, al president Mas li han sortit les eleccions per la culata!

Caldrà analitzar si anticipar les eleccions va ser un error de càlcul del president Mas o si l'error va ser creure que ell tot sol podia capitalitzar l'èxit de la manifestació de l'11 de setembre! O ambdues coses... i moltes més: el cartell, el desgast del govern amb les retallades...

Artur Mas volia una majoria excepcional i les eleccions del 25N l'han allunyat encara més de la majoria. Queda clar que si Catalunya vol caminar cap a la independència, o l'estat propi, o el dret a decidir, o el sobiranisme, no podrà fer-ho amb un sol líder: no és ell l'escollit!

És evident que si a algú ha beneficiat l'avançament electoral és a Oriol Junqueras i a ERC, que d'alguna manera ha recuperat molts dels vots que ERC va perdre el 2010 com a vot de càstig pel segon tripartit pactat amb José Montilla; llavors Artur Mas se'n va endur una bona bossa de votants d'ERC que ara, amb la renovació de Junqueras, han tornat "a casa".

L'amarga victòria de CiU en aquestes eleccions té com a regal enverinat que tindrà un govern més feble del què tenia fins ara... Haurà de ser un govern de coalicióara per ara CiU necessita més ERC que ERC a CiU.
I és que aquestes eleccions per a CiU són com un acudit dolent: no fan riure i et deixa amb cara de circumstàncies...

En el meu fosc imaginari no puc treure'm del cap una imatge: m'imagino en Duran i Lleida la nit electoral rosari en mà remugant en veu baixa:
"Convergents de la punyeta, si ja ho deia jo: "Virgencita de mi vida, que me quede como estoy!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada