dimecres, 3 d’octubre del 2012

Espanya descarrila

El TGV al seu pas per Sarrià de Ter. Només hi falta el tren! Foto: Roger Casero
Els pressupostos solen ser, quasi sempre, la més clara i nítida declaració d'intencions de qualsevol administració; és als pressupostos on es marquen les prioritats, on s'assenyala el què és més important i, per contra, també el més secundari.

I la proposta de pressupostos 2013 que el govern d'Espanya ha presentat aclareix moltes coses, entre elles que el corredor ferroviari mediterrani no és la seva primera prioritat en inversió. La major inversió és per l'AVE gallec, que no dic jo que no sigui necessari, però sorprèn que tingui més inversió del corredor mediterrani (que inclou Andalusia, Múrcia, el País Valencià i Catalunya), que té un major pes en la dinamització de l'economia de l'estat...

Sembla que el govern de l'Estat i el PP tenen clar que aviat hi haurà eleccions a Galícia...

Però aquests dies aquesta no és l'única notícia sorprenent a nivell ferroviari; ara resulta que a Europa PP i PSOE fan pinya per a ressuscitar el corredor central, pinya de la que, amb bon criteri, el PSC s'ha desmarcat.

La política d'infraestructures de l'estat espanyol és un històric desgavell i aquests dies n'estem vivint dos episodis més... una evidència més que Espanya descarrila!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada