dilluns, 25 de juny del 2012

La #FlamaCanigó arriba a Cantallops!



Em vaig assabentar de la notícia fa uns 15 dies gràcies a la colla de la Xiruca i Forquilla de Cantallops! Ells van ser els encarregats d'anar a buscar, com marca el ritual, la Flama al Canigó per dur-la, per primer cop, a Cantallops!


Per iniciativa de l'Ajuntament, però finançada a través d'aportacions particulars, es va instal·lar una Senyera a l'entrada del poble per a rebre la Flama del Canigó. La Senyera presidirà l'entrada del poble (des de la Jonquera) de forma permanent...


La Flama del Canigó va ser portada per grans i petits, fent diversos relleus, simbolitzant d'aquesta manera la transmissió de les tradicions d'una generació a una altra!




Amb molta alegria, emoció i satisfacció vaig poder gaudir veient la meva tia Maria (al centre de la imatge) portant la Flama!


El foc, acompanyat en tot moment pels Diables i els Tambors de l'Albera, va arribar fins a la plaça de l'Església de Sant Esteve, que la va rebre amb el campanar engalanat amb una gran Senyera!




Després d'un breu parlament de l'alcalde de Cantallops i de la lectura del Missatge de la Flama del Canigó 2012 la coca de Sant Joan i el cava van fer les delícies del nombrós públic que des de l'inici va acompanyar l'arribada de la Flama del Canigó a Cantallops!


Visca la Flama del Canigó, visca Catalunya i visca Cantallops!


pd: clicant aquí podeu veure més fotos de l'arribada de la Flama del Canigó a Cantallops.
pd2: la Flama del Canigó també arriba, des de fa uns anys, a Sarrià de Ter!
pd3: bon criteri el de la meva mare: per Sant Joan, la Senyera també al balcó!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada