dimarts, 3 de maig del 2011

Llum i ombres del govern municipal de #SarriadeTer

Accés provisional i cul de sac del carrer Francesc Cambó de Sarrià de Ter

1. Era aquest el canvi que s’esperava amb el nou govern?
2. Llum i ombres del govern municipal
3. Els errors en les grans obres i infraestructures
4. La planificació municipal, una assignatura pendent
5. La nostra acció municipal, al servei del poble

Seguint amb els 5 elements per al balanç del mandat municipal 2007-2011, article que, a mode de balanç, vaig publicar al  número 75 de la revista cultural i d'informació local Parlem de Sarrià. avui publico el segon capítol:


Llum i ombres del govern municipal

La millor notícia d’aquest mandat municipal ha estat la inauguració de la nova Biblioteca Municipal Emília Xargay. Aquest era un projecte que venia de lluny i que ara, a finals d’aquest mandat, s’ha inaugurat i posat en funcionament i al servei de tothom.

Naturalment s’han fet altres coses positives, com les excavacions de la Vil·la Romana, l’arranjament de carrers o la millora d’alguns equipaments... Però és en les qüestions estratègiques més importants on veiem que el govern ha comès més i més importants errors.

Un dels errors més grans que pensem que ha comès el govern municipal ha estat la cessió gratuïta de 800 m2 d’equipament municipal al Consell Comarcal del Gironès per a la futura ubicació del Centre de Visitants del Gironès. La cessió, ja explicada abastament en altres números d’aquesta revista, pensem que ha respost més a criteris de caràcter polític i de partit que no pas a criteris i prioritats del nostre poble. Pel seu valor econòmic, per la seva repercussió negativa en la disponibilitat de superfície construïda per a equipaments municipals, aquesta cessió gratuïta ha estat, a ulls nostres un dels grans errors que ha comès aquest govern.

Un altre error ha estat “regalar-nos” un cul de sac al carrer Francesc Cambó, a la zona del Pavelló Municipal, fruit de la construcció d’altra banda necessària, del nou giratori de la Via Augusta. Però com sol passar els errors ens surten sempre molt cars. Si la construcció del giratori ja va tenir un cost de més de 490.000 €, ara refer aquest error del cul de sac ens costarà més de 174.000 €, que s’han hagut de retallar del pressupost previst per a la 3a fase de la reforma del carrer Major.

Una altra ombra d’aquest govern municipal ha estat la promesa, no complerta, d’instal·lar gespa artificial al camp de futbol municipal de La Rasa. Si bé el govern va situar aquesta acció a l’agenda política a l’any 2009 amb l’aprovació del MIEM, tot i tenir l’oportunitat d’aportar-hi finançament el mateix any 2009, la instal·lació de la gespa artificial segueix essent, encara avui, un tema no resolt.
Si el cost del nou giratori de la Via Augusta (490.000 €) no s’hagués finançat via Fons Estatals del Plan E, sinó que l’haguessin finançat el Ministeri de Foment, Abertis i la Generalitat de Catalunya, tal i com havíem començat a treballar políticament el PSC quan encara érem al govern municipal, aquests diners s’haurien pogut destinar a finançar la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de La Rasa. Una oportunitat perduda fruit d’una mala, o nul·la, negociació política.

I demà, els errors en les grans obres d’infraestructures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada