dilluns, 2 de maig del 2011

Passem comptes: 5 elements per al balanç del mandat municipal 2007-2011 #sarriadeter

Amb Assumpció Vila i l'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserres el dia de la inauguració de la nova biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter

Passem comptes: 5 elements per al balanç del mandat municipal 2007-2011 és l'article que, a mode de balanç, vaig publicar al  número 75 de la revista cultural i d'informació local Parlem de Sarrià.

Avui publico la introducció i el primer dels 5 elements i fins divendres publicaré els 4 restants...


Passem comptes: 5 elements per al balanç del mandat municipal 2007-2011

Amb l’any 2010 es tanca el darrer any natural sencer d’aquest mandat municipal i quan enfilem l’any 2011 ho farem ja amb la perspectiva de la nova convocatòria d’eleccions municipals, prevista pel proper diumenge 22 de maig.

És el moment, doncs, de fer balanç; després vindrà el moment de fer les propostes per al nou mandat municipal (2011-2015), però ara és el moment de mirar enrere, de situar-nos a finals de la primavera de l’any 2007 i analitzar la feina feta durant aquest mandat municipal.

Des de la perspectiva del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, a l’oposició durant aquest mandat, són cincs els elements a partir dels quals podem analitzar aquest mandat municipal:

1. Era aquest el canvi que s’esperava amb el nou govern?
2. Llum i ombres del govern municipal
3. Els errors en les grans obres i infraestructures
4. La planificació municipal, una assignatura pendent
5. La nostra acció municipal, al servei del poble

No pretenc fer un balanç exhaustiu d’aquet mandat municipal, però desgranant cada un d’aquests cinc punts trobarem prou elements per a la reflexió i balanç d’aquest mandat municipal. De fet la finalitat d’aquest escrit no és només la d’articular les valoracions que fem des del PSC de Sarià de Ter, la nostra voluntat és sobretot fomentar i estimular el debat a partir de la nostra visió d’alguns dels principals aspectes d’aquest mandat municipal.

1. Era aquest el canvi que s’esperava amb el nou govern?

Les darreres eleccions municipals van canviar el mapa polític municipal del nostre poble, configurant Ajuntament amb 3 grups municipals: ERC, amb 4 regidors, el PSC també amb 4 regidors i CiU amb 3 regidors. Aquest nou mapa polític va dibuixar un nou escenari polític municipal amb l’acord entre els grups d’ERC i CiU per formar govern, passant el nostre grup a l’oposició.
Amb aquesta situació, a pocs mesos de finalitzar aquest mandat municipal, pensem que ens hem de preguntar: era aquest el canvi que esperàvem amb el nou govern?

El canvi no és sempre sinònim de millora; amb un canvi també i podem sortir perdent, i aquest ens sembla que és i ha estat el cas de Sarrià de Ter: la nostra percepció, compartida també per altres veïns i veïnes, és que l’expectativa de canvi en positiu que s’havia projectat no s’ha complert.

En nostre balanç del govern d’aquest mandat no és positiu: veiem que amb aquest nou govern hi hem perdut, com a poble, més que no pas hi hem guanyat...
Aquesta és però una percepció molt particular, és la nostra... En qualsevol cas en els propers punts aportarem suficients arguments, encara que no tots, per argumentar la nostra perspectiva.

I demà, llum i ombres del govern municipal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada