dissabte, 28 de maig del 2011

El #RealMadrid, el protagonista absent de la final de #Wembley entre el #Barça i el #ManUtd



Avui Barça i Manchester United saltaran a Wembley per jugar la final de la Lliga de Campions d'Europa. Però aquest partit, aquesta final, té un tercer equip que, malgrat no es vesteixi de curs i salti a la gespa, sembla que també es jugui quelcom en aquesta final: el Real Madrid.

Durant totes les prèvies periodístiques referents a la final, tant d'aquí com d'allà, la referència al club blanc semblava quasi inevitable. I és el propi Real Madrid, per voluntat del seu entrenador i, ara, tot poderós entrenador, José Mourinho, qui ha volgut esdevenir, com a mínim en clau del futbol espanyol, el tercer equip de la final d'avui. Ignoro si el Liverpool, l'Arsenal o algun altre equip anglès han generat el mateix que el Madrid ha fet amb el Barça respecte el Manchester United...

Els quatre duels seguits entre Barça i Madrid i, sobretot, els dos de les semifinals de la Lliga de Campions han ajudat a generar aquesta curiosa situació, doncs en condicions normals el Real Madrid ja no hauria de ser part de la notícia en les cròniques de la final d'avui. Però José Mourinho és, avui per avui, el màxim esponent de l'expressió "la qüestió és que parlin d'un, encara que malament!" I amb ell arrossega a tot el Real Madrid en aquest atzucac!

Però el Real Madrid ha volgut jugar la final sense jugar-la, i per tant hi té, com el Barça i el Manchester United, quelcom a guanyar i quelcom a perdre:

Si el Barça perd la final, el Madrid podrà engrandir la seva temporada fent aquest balanç: un títol guanyat (la Copa del Rei), igual que el Barça (la Lliga), qui a més haurà perdut 2 finals... I a més evitarà que el Barça, més enllà de sumar la seva 4a Lliga de Campions, esdevingui encara més el club i l'equip de referència del futbol europeu i mundial.

Si el Barça guanya la final d'avui, es farà tan gran, tothom el farà tan gran, seguirà essent tan gran, que ni el tot poderós Mourinho podrà fer res, per més declaracions que faci, per empetitir la llegenda que aquest gran equip de Pep Guardiola està escrivint.

Sort que Pep Guardiola ho té clar: avui la final la juguem contra un grandiós equip, el Manchester United. El Real Madrid, avui, és només un efecte col·lateral a partir del minut 90 (o 120)!


Visca el Barça! Força Barça!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada