dijous, 15 de setembre del 2011

El nou PSC, madur pel 2014

Imatge: El País
Com la Raquel, a vegades tinc la sensació que el PSC busca el seu lloc, que al PSC busquem el nostre lloc.

Noquejats després de les eleccions al Parlament de Catalunya i les municipals, i amb les eleccions Generals a la cantonada, els socialistes no defallim ni defallirem i recuperarem la brúixola i el nord.

Benvinguda la patacada i la catàrsi, benvinguda la crisi si, com hauria de ser, és una oportunitat. Reconec que en tot aquest procés pre-congressual, de ric i divers debat, he fet un pas enrere; raons més personals que polítiques, en tot cas.

Ara que comencen a confirmar-se noms per a encapçalar el nou PSC, ara que el debat és viu, ara, malgrat les eleccions generals, i més enllà de les eleccions generals, és el moment de construïr la nova façana del PSC, doncs les bases, allò que som, que representem, està ben consolidat. No ens hem de reinventar, ens hem d'ajustar i posar al dia!

El nou PSC no renaixerà, com el Fènix, de les seves cendres; naixerà del necessari nou rumb que ha de prendre la nau. No es tracta de començar de zero, de construir-lo de bell nou, sinó de redreçar algunes coses, de resituar-nos en l'escenari polític, viu i canviant, de Catalunya i de posicionar-nos vers l'escenari polític espanyol, cada vegada més esquerp amb allò que conté catalanitat...

Aquests propers mesos hi haurà un nou PSC... l'haurem de fer madurar, políticament, ideològicament, fins el 2014. Estic esperançat. De debó, no és fals optimisme; l'objectiu, per al PSC, no és el 20N, sinó el 2014! A Rubalcaba l'hem d'impulsar cap a La Moncloa, per més missió impossible que sembli, sobretot per al PSC a Catalunya... Però el nostre proper i important horitzó són les properes eleccions al parlament de Catalunya, a la tardor del 2014...

I penso ara, penso avui, que el PSC que hi concorrerà m'agradarà molt, molt més que el d'avui... Al 2014, espero, confio, haurem trobat i trobarem el nostre lloc!... I la Raquel, que segueixi buscant!

Entre el passat i el futur, el present! I el present és un regal... doncs aprofitem-lo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada