dijous, 5 de juny del 2014

Pel dia mundial del medi ambient, i cada dia, pugem a peu!


Si avui és 5 de juny és, entre d'altres coses, el dia mundial del medi ambient!

El dia mundial del medi ambient, proclamat per les Nacions Unides, està especialment dedicat enguany als Petits Estats Insulars en Desenvolupament, però vol contribuir, arreu, en la conscienciació de prendre mesures a tots els nivells per a preservar el medi ambient, el nostre entorn.

La responsabilitat de tenir cura del medi ambient, de promoure la sostenibilitat és una responsabilitat compartida que hem d'exigir als governs a tots els nivells, però que també hem d'exigir-nos a nosaltres mateixos, en les nostres accions quotidianes, en els nostres hàbits.

Avui voldria compartir amb vosaltres un petit repte, una ximpleria si voleu, que penso que estem a punt d'assolir properament a la meva família: pujar a casa nostra a peu!

A casa vivim en un segon pis i la realitat d'avui és, paradoxalment, que mentre els adults tenim per costum pujar a peu les nostres tres filles tenen per costum pujar amb ascensor! Ja fa un temps que amb la Sira anem fent campanya per fomentar que les nostres filles pugin a casa, també de manera habitual, a peu.

L'argumentari aquí és molt bàsic i senzill i es fonamenta en dos grans arguments:
- pujar a peu és més saludable!
- pujar a peu estalvia energia!

I en resum la idea força és que "pujar a peu beneficia la teva salut i el medi ambient alhora"!

D'un temps ençà cada una de les nostres tres filles han anat fent el primer pas per al canvi d'hàbits; la meva filla mitjana, la que més resistència oferia d'entrada, va fer el primer pas mesos enrere fent mig camí amb ascensor (fins al primer) i mig a peu, però ara ja ha començat a abandonar l'ascensor...

I és que aquesta és la clau: després de la presa de consciència cal passar a l'acció!

Decidir pujar generalment a peu (vivint en un segon pis!) és una decisió petita, insignificant, com he dit abans una ximpleria si voleu, però és, a casa nostra el que marca la frontera entre els que pensen que cal preservar el medi ambient i els que el preserven...

De fet a casa som molt del Capità Enciam: els petits canvis són poderosos!



Alça la teva veu, no el nivell del mar!



--------------------------

pd: alguns articles sobre medi ambient i sostenibilitat:
Aliments quilomètrics
Pixar a la dutxa estalvia aigua
Organitzacions socials i mediambientals contra el canvi climàtic
Amunt.Ebre: sostenibilitat social i mediambiental
Els animals salven el planeta
Bones pràctiques mediambientals a l'oficina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada