dijous, 2 d’agost del 2012

Perquè avui donaria diners a #focalcor i no a #1català1arbre! #focempordà

Si avui, ara mateix, hagués de fer una donació en alguna de les campanyes promogudes per recuperar les zones afectades pel foc de l'Alt Empordà ho tindria clar: Foc al Cor.

És cert que és molt més popular la campanya 1 català, 1 arbre, però, sense voluntat de confrontar ambdues iniciatives, però sí comparar-les, la promoguda per l'IAEDEN em genera més confiança.

La campanya 1 català, 1 arbre té a favor que ha tingut una gran reprercussió a les xarxes socials, especialment a Twitter, també a Facebook; els perfils en ambdues xarxes d'1 català, 1 arbre tenen molts més seguidors i fans que no pas els de l'IAEDEN (i Twitter).

No és el nombre de fans, de seguidors, ni la seva repercussió el què em fa decantar per una o altra campanya, sinó que és la transparència, els referents i la informació que transmeten i comuniquen ambdues campanyes; i aquí, seguidors i popularitat a banda, Foc al Cor per mi guanya la partida.

Al web de la campanya 1 català, 1 arbre expliquen clarament quin és el seu objectiu i què cal fer, però el què no queda és el com... Però sobretot a 1 català, 1 arbre hi trobo a faltar un espai que digui clarament qui impulsa aquesta iniciativa, qui hi ha al darrere!

Que sigui una iniciativa particular no és, a priori, cap problema ni cap barrera, però que qui té promou la iniciativa no s'identifiqui, més enllà d'un telèfon mòbil i un correu electrònic sense saber a qui adreçar-te no penso que sigui la millor de les bones pràctiques.

Per contra, la campanya Foc al Cor em genera molta més confiança; es veu clarament qui hi ha al darrera, quin objectiu té i què cal fer per assolir-lo! A més transparència, major confiança.

Aplaudeixo la iniciativa d'1 català, 1 arbre; ha quallat i ha arribat a la gent, ha ajudat a difondre el desastre del foc i, ben segur, a prendre consciència de la necessitat de recuperar la terra cremada... Res del què fan, res del què han fet, és en va, tot al contrari! Però em permeto suggerir-los dues coses:

  1. que els impulsors, particulars o entitats, s'identifiquin clarament al web i a la resta de xarxes, en pro de la transparència, i...
  2. que es sumin, i amb ells tots els seus seguidors, a la campanya Foc al Cor!


1 comentari:

  1. Bona tarda Roger,

    Sóc l'Oriol Puig, un dels impulsors de la campanya #1Català1Arbre. Agraeixo molt les teves paraules de reconeixement per la feina feta però encara agraeixo més les teva visió de crítica (constructiva) que fas, amb això aconseguirem millorar i intercanviar opinions externes als que estem immersos a la campanya tot el dia.
    La gent que estem gestionant la campanya, abans dels incendis no ens coneixíem. Som gent que està repartida entre Barcelona, Llançà, Califòrnia i Itàlia. Actualment estem seguint els passos per constituir-nos com associació però resulta que fins el setembre no podrem ja que l'administració està de vacances.
    Per què no posem els nostres noms? No ens amaguem de res, simplement creiem que és un moviment de la societat civil i que nosaltres som uns voluntaris i unes voluntàries més de les 11.000 que si han sumat. No volem protagonismes però si t'interessa et puc facilitar els noms de la gent que estem al darrera (de fet a moltes entrevistes ja surten noms i cognoms i a les xarxes socials ja ho hem posat).
    Actualment estem tancant els nostres objectius generals i alguns de més concrets, aviat els farem públics i podràs donar la opinió sobre ells.
    Nosaltres estem parlant amb tothom, hem sumat iniciatives semblants i estem amb permanent contacte amb experts, administració i entitats de la comarca relacionades amb el tema. Amb IAEDEN vam xerrar (poc) l'altre dia a la taula d'experts del Consell Comarcal i volem treballar amb ells com amb altres entitats. Amb una setmana i mitja, hem gestionat la pressió mediàtica, estem treballant en fer la base de dades dels 11.000 voluntaris/es, hem parlat amb l'administració i estem responent les propostes que hem rebut i hem contactat amb experts de la zona i la temàtica, ara ens toca a nosaltres ser els pro-actius i anar a buscar als que falten per parlar.
    Comentar-te també que nosaltres encara no hem fet crida per recollir diners, no descartem fer-la ja que les accions que pensem suposen cost econòmic.
    Moltes gràcies per l'atenció i de nou gràcies per les paraules.

    SALUT!
    Oriol Puig

    ResponElimina