dimarts, 28 d’agost del 2012

Guerra de banderes a #SarriadeTer

A finals d’octubre de l’any passat l’Ajuntament de Sarrià de Ter va hissar una Senyera al bell mig de la rotonda de l’Avinguda Capellades. La hissada va passar més aviat desapercebuda, com la pròpia Senyera, que durant mesos es va mantenir al capdamunt d’un pal de fusta no massa alt.

Però a principis d’estiu va passar el què molts temíem que passaria i, fruit del fervor pel títol de l’Eurocopa de futbol de “la Roja”, algú va esparracar la Senyera, deixant-la estesa sobre la pròpia rotonda, despullant el pal.

A Sarrià de Ter, com més o menys arreu de Catalunya, durant l’Eurocopa de futbol van anar apareixent banderes espanyoles als balcons, sobretot a mesura que “la Roja” anava passant eliminatòries. Pels voltants de Sant Joan alguns veïns, jo entre ells, van penjar la Senyera, o l’Estelada, al balcó, pel què durant dies les banderes van conviure sense cap problema.

A principis d’agost es va constituir a Sarrià de Ter el grup local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), format per persones, entre elles jo, de colors polítics diversos; el primer acte que es va organitzar va ser la hissada d’una Estelada allà on mesos abans s’havia hissat la Senyera, però l’Estelada va tenir menys sort que la Senyera, que es va mantenir hissada uns 8 mesos, i tres dies després va desaparèixer!

Entenc que hi hagi a qui no li agradi l’Estelada, fins i tot la Senyera, però per més que a mi no m’agradi la “Rojigualda”, no em dedico a arrancar-la d’allà on la veig! És una provocació hissar una Senyera, una Estelada a Catalunya? Seria una provocació hissar una bandera espanyola?

Arrancada l’Estelada des de l’ANC de Sarrià de Ter es va endegar, dies enrere, la campanya “Si ens arranquen la bandera, la penjarem a tots els balcons”, iniciativa que demana als veïns i veïnes que posin la Senyera o l’Estelada al balcó!

La iniciativa va prenent cos lentament, però serà més de cares al final d’agost, amb la fi de les vacances de molts, i, sobretot, amb la Festa Major de Sarrià de Ter i la proximitat de l’11 de setembre quan Senyeres i Estelades lluiran als balcons!

Amb tot aquest enrenou no puc evitar pensar tot sovint amb la cançó “Milonga del moro judío” del cantautor uruguaià Jorge Drexler:

La guerra es muy mala escuela
no importa el disfraz que viste,
perdonen que no me aliste
bajo ninguna bandera,
vale más cualquier quimera
que un trozo de tela triste

I és que al capvadall les banderes són només la punta de l’iceberg, no sé si d’una guerra, doncs a mi la terminologia bèl·lica no m’agrada massa, però sí, segur, d’un problema encara no resolt!


Article publicat a GironaInfo.cat el passat dilluns 20 d'agost de 2012


Video: Si ens arranquen la bandera la penjarem a tots els balcons! from linia de temps on Vimeo.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada