dimecres, 1 d’agost del 2012

I de nou la #Generalitat diu #novullpagar a les #entitats #tercersector

Foto: EFE
A finals d'octubre de 2011 el President Mas, en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, demanava una "simbiosi d'actuació entre administracions, teixit associatiu i ciutadania per a combatre la pobresa". Jo aleshores li reclamava un compromís ferm amb el tercer sector!

Les declaracions, que com a molts a mi em van indignar, les feia enmig d'una de les estocades al tercer sector!

I ara la història ara es repeteix: quan la Generalitat té problemes de tresoreria, ho paguen els de sempre: les persones més vulnerables i els serveis i entitats socials que les atenen.

Les conseqüències dels impagaments de llavors no són massa diferent de la d'ara:

Cada vegada que la Generalitat pren la decisió de no pagar, es debiliten els serveis socials, cada impagament és una nova estocada al tercer sector! I a base d'estocades, debiliten l'estat del benestar!

Queda lluny ara la simbiosi amb el teixit associatiu... i mira que vam posar bona cara a la Marató per la Pobresa i entitats i persones vam respondre i estar a l'alçada... I en sortiran projectes positius, no en dubto. Però ara el Govern no ha estat a l'alçada i de nou, de les tres peces per fer la simbiosi, és la que ha fallat, ens ha tornat a fallar. I no em serveix que només diguin que la culpa és de Madrid!

I és que hi ha simbiosis, com aquesta, que sí sembla que funcionen, tot i que no per combatre precisament la pobresa!

Quan la Generalitat diu que no paga, algú altre ho acaba pagant... llàstima que quasi sempre siguem els mateixos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada