dimecres, 16 de novembre del 2011

Les demandes del #tercersector per al #20N


De les moltes maneres d'observar les properes eleccions generals del 20N avui us proposo la que possiblement és la mirada més social, la mirada de les entitats del tercer sector.

Les entitats del tercer sector, com d'altres organitzacions (patronals, sindicats, col·legis professionals...) també fan, en períodes electorals, les seves peticions de polítiques a desenvolupar als partits. Generalment aquestes peticions es fan arribar quan els partits estan elaborant els programes, i es solen acompanyar, a vegades, de visites dels representants dels partits a les entitats socials.

Aquests darrers dies El bloc de Plataforma Educativa ha recollit les peticions de dues entitats prou representatives de les entitats socials i del tercer sector: la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social).

A l'apunt "Preservar la cohesió social: 25 propostes de la taula del Tercer Sector per al 20N" es recopilen les 25 propostes en matèria de polítiques socials, econòmiques, d’ocupació i d’habitatge fa la Taula d'entitats del Tercer Sector.

D'altra banda a l'apunt "Les 17 propostes d’ECAS als partits polítics per al 20N" es recopiles les 17 propostes d'ECAS en relació a la pobresa, els drets bàsics reconeguts i la situació dels col·lectius més vulnerables o en risc d’exclusió social.

Serà capaç el proper govern, el proper parlament espanyol, de fer i proposar aquesta política social, d'ocupació, d'habitatge...?

El compromís de les entitats per a preservar la cohesió social seguirà intacte i aquest és el full de ruta que plantegen, aquest és el repte!

La decisió, el dia 20, és a les nostres mans... A partir del dia 21 en començarem a veure els resultats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada