dimarts, 15 de novembre del 2011

Acte central dels @socialistes_cat a #Girona #noéselmateix #generacioLluch #GironaLluita

Carme Cachón i la intèrpret de llenguatge de signes durant el míting, amb els centenaris arbres de la Devesa de fons. Foto: Roger Casero
Militants i simpatitzants del PSC ens vam congregar dissabte passat, dia 12 de novembre, a l'Auditori de Griona per assistir a l'acte de central de la campanya de les eleccions generals del 20N. En cartell Pia Bosch, Quim Nadal, Àlex Sáez i Carme Chacón.

Pia Bosch va recordar Ma Aurèlia Campnany i Jordi Solé Tura. Són bons moments els mítings per evocar la figura de persones que han marcat un camí, que han estat capdavanters de moviments polítics i ciutadans; diu molt de la Pia Bosch tenir aquests referents!. Anomenar-los, fer-los seus és torta una declaració de principis!

Quim Nadal va tirar, al principi, de retòrica: on és l'acta notarial del sr. Mas? També fent autocrítica i fins i tot responent a preguntes espontànees del públic: i les llistes obertes? No hi ha res tancat, va dir Nadal... I d'entre les moltes coses que va dir, vaig pescar al vol una declaració de principis (els socialistes som una força transformadora) i un advertiment pel què sembla que arribarà, i mirant de reüll al govern de Catalunya: amb la sanitat i els drets socials no s'hi juga!

Àlex Sáez va parlar de l'aeroport de Girona fent un joc de paraules: volem un aeroport de 1a; tenim un govern de la Generalitat de 2a. I també va parlar d'Europa, d'una Europa federal... Però com també havia fet abans la Pia Bosch, Àlex Sáez va reivindicar Ernest Lluch, no només pel seu llegat polític, també pel que representa com a símbol, com a referent!. De fet un dels lemes de campanya, de la campanya gironina del PSC, és Generació Lluch! I així ho explica en aquest vídeo!



Carme Chacón va començar evocant el seu passat gironí, com a professora de la UdG... Però Carme Chacón havia vingut a fer un míting de campanya, no una copa amb els amics, pel què hi havia una sèrie de missatges que havia de dir... i va dir-los clars, fent pauses, remarcant accents, subratllant les paraules.
Missatges interpel·lant els adversaris polítics d'aquestes eleccions a Catalunya i a Espanya: quan el PP i CiU es necessiten, sempre van junts. O bé amb jocs de paraules: allà en diuen "recortes, aquí retallades. I és que sempre acabem pagant justos per pecadors... Bé, això ho dic, jo, la Carme Chacón el què va dir és que "és de sentit comú que ara qui faci més esforç sigui qui més té, no com volen CiU i PP!" I en clau més de partit tres missatges: l'avenç en drets civils i socials que han aportat els governs socialistes, la garantia que si seguim governant no deixarem ningú enrere per la crisi i que no hem de renunciar a la immersió, a la igualtat i a la justícia social! Caldrà fer esforços, diu Carme Chacón, però com expressa en aquest nou vídeo de campanya, sense renunciar a la justícia social!



Aquestes eleccions, com totes, tenen molts escenaris: el resultat global d'Espanya, el de Catalumnya, el de la demarcació de Girona...

Però jo al final, després d'escoltar la Pia Bosch, en Quim Nadal, l'Àlex Sáez i la Carme Chacón, em vaig fixar que més enllà de la tribuna, més enllà del faristol i dels focus i llums que l'il·luminaven, hi havia la Devesa lluïnt els seus millors colors de tardor...

Que bonica Girona a la tardor... veurem aquesta tardor quin hivern ens deixa! Hi ha el risc que el resultat m'acabi deixant glaçat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada