dimecres, 14 de febrer del 2024

Cançons que parlen


Tothom té una entrevista, tant és l'origen, l'edat, la popularitat o la professió. Totes les vides són dignes, i totes mereixen ser escoltades. "Cançons que parlen" és un programa d'entrevistes i cada entrevista la farem a partir de 5 cançons.

Així comença la falca publicitària de "Cançons que parlen" el nou programa que avui estreno a Ràdio Sarrià. El programa pot semblar-se al "5Songs" d'iCat pel fet que les entrevistes tenen com a fil conductor cinc cançons, però en aquest les persones entrevistades no es dediquen, necessàriament, a la música, sinó que seran persones de Sarrià de Ter, o vinculades a Sarrià de Ter, persones que poden ser més o menys conegudes, més o menys anònimes.

"Cançons que parlen" serà el quart programa que faré a Ràdio Sarrià. El primer, entre els anys 2001 i 2004, va ser "Ball Volat", un programa setmanal de música tradicional i d'informació de les activitats dels Amics dels Gegants de Sarrià de Ter. Posteriorment, entre els anys 2014 i 2017, vaig fer l'espai bimensual "Sarrià de Ter en Xarxa", dedicat a les eines i xarxes socials i l'octubre de 2019 vaig començar a fer la càpsula "Món laboral", dedicada a temes d'inserció laboral, interrompuda per la crisi que va viure Ràdio Sarrià, amb el canvi de model de gestió de l'emissora

Anys abans, entre els anys 1992 i 1998, havia participat en el programa "Això és Rock" de Ràdio Salt, un programa setmanal de música que fèiem amb uns amics. Anys enrere també havia participat en les tertúlies radiofòniques de l'Eduard Cid a Onda Rambla, i des de fa uns mesos també participo en les tertúlies d'en Jordi Grau a Girona FM.

Des de principis d'any Ràdio Sarrià va engreixant la graella de continguts, amb una programació nova feta amb molta il·lusió per persones col·laboradores de tota la vida, també per noves col·laboracions; a poc a poc anem farcint una graella amb programació pròpia, amb continguts sobre esports, cultura, salut, etc. I sobretot, i més important, a poc a poc anem recuperant una ràdio, Ràdio Sarrià, al servei del poble, de la gent i de les entitats!

Avui, doncs, estic d'estrena i la primera persona que entrevistaré és, ni més ni menys, la veu de Ràdio Sarrià, la que durant més de trenta anys ha estat la directora, locutora i ànima de l'emissora, la Neus Mercader. Tot un luxe, tot un honor, fins i tot, tota una responsabilitat.

El podreu escoltar en directe per l'FM, per internet i, posteriorment, també a través del pòdcast del programa. Estic d'estrena, estic un xic nerviós i, sobretot, molt content de tornar a fer ràdio, a Ràdio Sarrià!



2 comentaris:

  1. Molta sort Roger amb el nou programa. Què bé recuperar la mostra ràdio! Des de la Patagònia no la podem escoltar en directe, però intentarem escoltar els pòdcasts. Salutacions per la Neus i tots els col.laborafors. Josep i Conxi de Sarrià al món.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Josep i Conxi! Quina alegria que el ressò de Ràdio Sarrià pugui arribar tan lluny! Que seguiu tenint un bon viatge i, naturalment, quan torneu us esperem a la ràdio!

      Elimina