dilluns, 5 de març del 2012

X Jornades de la Dona Treballadora a #SarriadeTer #8m #diadones


No sé si sorda, però sí constant, el camí per la igualtat fa anys, força anys, que l'anem traçant a Sarrià de Ter. D'entrada i primer amb la lluita de l'associació Dones més que Mai, després amb l'impuls de la Comissió de la Dona de Sarrià de Ter, en la que hi participen diverses entitats del poble.

Enguany les Jornades de la Dona Treballadora arriben, a Sarrià de Ter, a la desena edició. Una edició que té aquestes activitats programades:

Dijous 8 de març

11:00h Inauguració de l'exposició de vestits de paper confeccionats per les Dones del Coro, al Centre de Visitants del Gironès

22:00h Cafè-teatre al Coro amb la representació de l'obra "Connexions"

Divendres 9 de març

18:00h Inauguració de l'exposició "Dona i Pau" de les escoles Montserrat (infantil i primària) i Confetti (escola bressol) de Sarrià de Ter

21:30h Sopar de la Dona Treballadora

Dilluns 12 de març

Inauguració i inici de l'exposició "Treballs de dona", mostra dels treballs artesanals i artístics de dones sarrianenques. (hora i lloc no especificats al Sarrià Actiu de març 2012.

Commemorar el Dia internacional de les dones no és només recordar uns fets i una lluita, impulsada per les dones, per la igualtat, també és i ha de ser motiu per sumar en el camí per la igualtat a les dones no convençudes i, sobretot, als homes.

És per aquest motiu, per una visió més global i integral del tema, que d'un temps ençà penso que l'Àrea de la Dona i la Comissió de la Dona de Sarrià de Ter haurien d'esdevenir l'Àrea i la Comissió per la Igualtat. Jo mateix, entre els anys 2003 i 2007, vaig formar-ne part d'ambdues i, amb més o menys encerts i fortuna, vaig col·laborar a la seva creació i consolidació, però penso que ara seria el moment de fer un salt qualitatiu i abordar la lluita de les dones des de la igualtat.

I és que la igualtat l'assolirem només si, al costat de la lluita de les dones, hi sumem el compromís dels homes.



Els vestits de paper, confeccionats per dones de Sarrià de Ter, seran un dels protagonistes de les X Jornades de la Dona Treballadora de Sarrià de Ter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada