dissabte, 1 de juliol del 2017

Minuts Musicals de pel·lícula amb "Ride of the Valkyries"


La guerra és inherent a la condició humana. Els pacifistes pensem que no, malgrat la història, fins i tot el present, s'entossudeixi a voler-nos demostrar el contrari, a afirmar aquesta trista sentència: la guerra és inherent a la condició humana.

També ho deu ser l'estupidesa i tants altres mals humans, però que sempre hagi estat així, o ho hagi semblat, no vol dir que per sempre més hagi de ser-ho, a pesar del bel·licista president dels estats Units Donald Trump!

Les guerres engreixen l'èpica, la glòria i fins i tot la tecnologia però el preu és sempre massa elevat, doncs no hi ha guerra en la que no mori un soldat, o un civil... La guerra, per sobre de tot, mata!

Les guerres han servit a la literatura i al cinema grans històries, històries que ens haurien de servir més per eradicar-les que per provocar-les... Una d'aquestes grans històries és la pel·lícula Apocalypse Now, que retrata la devastació humana de la guerra sense necessitat de recrear-se en grans combats bèl·lics, sinó en els efectes que aquests tenen sobre els homes i dones que els protagonitzen i pateixen!

La banda sonora d'Apocalypse Now és un recull del bo i millor de la música dels anys seixanta i setanta, a la pel·lícula s'hi significa especialment el clàssic de Richard Wagner "Ride of the Valkyries"...

Per cert, el seu protagonista, Marlon Brando, avui fa tretze anys que va morir als vuitanta anys... La mort sí és inherent a la condició humana, si més no fins que algú (eduard Punset?, Josep Ma. Mainat?) demostri el contrari!





I la setmana vinent, més minuts musicals de pel·lícula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada