dissabte, 20 de juny del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "I Heard It Through the Grapevine"


Possiblement sense la Creedence Clearwater Revival no hagués descobert Marvin Gaye... O potser sí, doncs com els de Roma són molts, per no dir tots, els camins que ens porten a aquest gran músic i cantant de soul!

Escoltant la Creedence Clearwater Revival és impossible no enamorar-se de moltes de les seves cançons, com "Have You Ever Seen the Rain?", i també d'alguna de les seves versions, inevitablement per mi la cançó d'avui, "I Heard It Through the Grapevine", popularitzada anys abans per Marvin Gaye.

La cançó, gestada per l'inesgotable fàbrica de cançons i artistes Motown Records, va tenir vida abans de ser popularitzada per Marvin Gaye l'any 1968; el 1966 la van enregistrar Smokey Robinson and the Miracles i el 1967 per Gladys Knight and the Pips, assolint un major èxit, tot i que qui va impulsar definitivament la cançó va ser l'enregistrament de Marvin Gaye, esdevenint des d'aleshores tot un clàssic del soul.

L'any 1970 Creedence Clearwater Revival en va fer una versió d'onze minuts, estirant-la magistralment com un xiclet, una versió d'aquelles que et captiva des de la primera nota i que no te n'allibera fins al final!

Deixem-nos atrapar doncs per aquesta cançó i les diferents versions, gaudint de cada una d'elles i observant com creix i es fa gran un tema.

Per cert, "I Heard It Through the Grapevine" és una expressió que es podria traduir per "he escoltat per allà" o, encara millor, per "m'ha dit un ocellet"...









Afegim com a "bonus" aquest enregistrament en directe de Marvin Gaye:



També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent implorarem que no ens deixi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada