dimecres, 14 de juliol del 2010

Quan el camp (de La Rasa) és un clam!

Estat actual del Camp de Futbol de La Rasa, a Sarrià de Ter. Foto: Roger Casero

L'any 2009 a Sarrià de Ter vam aprovar el Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), document que contenia una sèrie d'actuacions i inversions a proposta del govern i que el PSC vam votar favorablement després d'haver presentat fins a 10 al·legacions, una de les quals va ser afegida.

Una de les accions que el govern va proposar al MIEM era la pavimentació amb gespa artificial de l'actual camp de futbol de La Rasa. Sincerament al PSC aquesta proposta ens va sorprendre, doncs sempre haviem mantingut, i mantenim encara, que la gespa artificial l'ha de tenir el futir camp de futbol. En quelsevol cas vam acceptar de bon grat l'aposta del govern, que aleshores semblava decidit a pavimentar l'actual camp de futbol amb la gespa artificial tan anhelada pel FC Sarrià.

El MIEM quantificava la inversió per pavimentar de gespa artificial l'actual camp de futbol, finançada al 100% per l'Ajuntament, en 474.150 €, i en preveia la seva execució durant el mateix any 2009.

 Imatge extreta del document del MIEM elaborat per Llop Gestió de l'Esport per encàrrec de l'Ajuntament de Sarrià de Ter

Val a dir que malgrat el MIEM el vam aprovar l'any 2009, el govern el va tenir enllestit, per encàrrec a l'empresa Llop Gestió de l'Esport, a finals del 2008, just quan calia decidir el destí dels 733.439 € del "Pla Zapatero 2009"...

Malgrat haver situat a l'agenda política la pavimentació en gespa artificial de l'actual camp de futbol, a l'any 2009 aquesta no va ser la prioritat del govern municipal. Tampoc ho ha estat aquest any 2010, doncs els 373.600 € d'inversions resultaven insuficients.

 Dibuix al MIEM de la pavimentació del camp actual de futbol amb gespa artificial elaborat per Llop Gestió de l'Esport.

Fa més d'un any el govern municipal va posar a l'agenda política el camp de gespa artificial a l'actual camp de futbol, generant així la lògica alegria, entre d'altres i sobretot, del FC Sarrià, generant unes expectatives que, de moment i a data d'avui, malgrat entre el 2009 i 2010 han "plogut" a Sarrià de Ter més d'1 milió d'euros del "Pla Zapatero", encara no s'han complert!

Comprenc la preocupació del FC Sarrià, que no només veu com cada any perd mainada, perd jugadors, sinó que a més ara està veient com a Girona es pavimenten 3 camps amb gespa artificial, pel què suposa encara un major risc de fuga d'esportistes...

Hi ha qui diu que el govern va dir al FC Sarrià que entre la rotonda de la Via Augusta (aquella que ha resolt la seguretat, però que ha complicat encara més la mobilitat i que està inacabada, però pagada!) i el camp de gespa van triar la rotonda... Potser el problema no és la tria, sinó la generació d'una expectativa difícilment assumible...

O potser encara no?

---------------------------------------

1 comentari:

  1. Hola Roger,
    A banda del tema del camp de futbol, hi ha una altra qüestió relacionada amb el barri de La Rasa a la qual em sembla que cal donar una empenta. Es tracta de tot l'acondicionament del sector de la riera. Des de Sant Julià s'ha fet força feina en els darrers anys: zona de jocs infantils, enjardinament, construcció de la passera (aquesta última acció entre els dos ajuntaments), etc. Penso que és prioritari que Sarrià faci el mateix a la riba dreta de la riera, com així ho reclamen alguns veïns que conec. Per exemple, fer algunes plantacions d'arbres, arranjar la zona dels horts, fer un camí peatonal que ressegueixi la riera, etc.
    Entre tots dos municipis es pot crear una gran zona verda, de passeig, de comunicació, d'esport, que beneficiarà a tothom, tant a la gent de la Rasa i Sarrià, en general, com a la gent del Pla de Baix i de Sant Julià.
    Anna Ribas
    Sant Julià de Ramis

    ResponElimina