divendres, 24 de febrer del 2017

El vídeo de la setmana: 7 planetes per seguir explorant, i somiant...


Set nuvies per a set germans, Blancaneu i els set nans, set notes al pentagrama i set colors a l'arc de Sant Martí; els set samurais, el setè de cavalleria, les set cames de la Vella Quaresma o les set vides dels gats!

El número set ens envolta i ara a més ens enlluerna fent-nos mirar el cel, més enllà del cel, en aquest extraordinari descobriment d'aquests set planetes (exoplanetes per a ser més precisos, doncs orbiten fora del sistema solar) que giren al voltant de l'estrella TRAPPIST-1 a menys de 40 anys llum!

El descobriment és històric i alimenta el somni de trobar vida, i qui sap si vida intel·ligent! I sobretot alimenta la fantasia, tantes vegades narrada en el cinema i la literatura, de poder-nos-hi traslladar, d'explorar algun d'aquests planetes i conquerir-lo (quina mania tenim en conquerir!) qui sap si per anar-hi a viure!

De fet Catalunya podria començar a bastir una nova estructura d'estat, una agència especial pròpia, doncs si la independència ens ha d'expulsar del planeta Terra, fins i tot del sistema solar, qui sap si podríem construir el nou país, el nou estat en un d'aquests set planetes!

Set planetes per a seguir explorant l'espai, set planetes a per seguir somiant...



Bon divendres!

pd: conferència de la NASA en la que respon a preguntes sobre el descobriment d'aquests set planetes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada