divendres, 23 de novembre del 2012

El #25N2012 vota en clau gironina

A aquestes alçades el millor de la campanya electoral és que està a punt d’acabar, tan pels candidats, que acumulen ja molts kilòmetres, mítings, debats i actes electorals a les espatlles, com per la resta de mortals, que patim també un cert esgotament per l’atac per terra mar i aire de missives electorals.

Sempre he pensat que les campanyes electorals poques vegades contribueixen a fer pedagogia sobre el què realment votem. El proper diumenge 25 de novembre cap català amb dret a vot votarà el President de la Generalitat, ni tan sols els de la circumscripció de Barcelona!

No són aquestes unes eleccions presidencials, sinó parlamentàries, pel què el què votarem el 25N serà la composició del nou Parlament de Catalunya, el joc de forces que el formaran, els parlamentaris que ens representaran territorialment. I seran ells i elles qui tindran la facultat i potestat d’escollir el President!

La majoria de partits polítics, però, es plantejen comunicativament la campanya electoral com si en comptes de parlamentàries aquestes eleccions al Parlament fossin unes eleccions presidencials, doncs el què es pretén visualitzar i potenciar és la imatge dels possibles presidenciables, fins al punt que un partit, el PSC, ni tan sols “penja” el seu cap de llista territorial als cartells electorals. Mai ho entès ni compartit.

Fins a cert punt ho entenc, de la mateixa manera que a les eleccions municipals la gent es centra sobretot amb els caps de llista, amb els possibles alcaldes, a les eleccions al Parlament la imatge que es projecta, i la que més es percep, és la de la persona que pot ocupar la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

I tot i que aquesta projecció té molta força, més que la de la representació territorial, jo el què modestament us demano és que, amb independència del partit que voteu, ho feu també pensant amb els candidats que tenim en el nostre territori, en les persones que formen part de les candidatures de les comarques gironines, ens els seus caps de llista i fins i tot un xic més enllà. Potser ni els seus noms ni les seves cares ens seran tan familiars, però són i seran les més properes!

És a ells i a elles a qui realment votem, seran ells i elles, en la proporció que en resulti dels vots de tothom, qui ens representaran territorialment al Parlament, més enllà de representar també a les sigles dels seus partits; seran els parlamentaris escollits els qui hauran de defensar els interessos i necessitats de les nostres comarques.

Sé que és inevitable, potser com feia anys, molts anys, que no passava, no votar en clau de País el proper diumenge 25 de novembre; jo us proposo fer-ho també en clau gironina!

Que voteu en Santi Vila i no l’Artur Mas, en Juli Fernández i no en Pere Navarro, en Josep Enric Millo i no l’Alícia Sánchez-Camacho, en Marc Vidal i no en Joan Herrera, en Roger Torrent i no l’Oriol Junqueras, l’Antoni Strubell i no l’Alfons López Tena, en Juan Maria Castel i no l’Albert Rivera, en Lluc Salellas i no en David Fernández...

Si el 25N votes a la circumscripció de Girona fes-ho en clau gironina!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada