divendres, 22 d’abril del 2011

Quatre recomanacions personals pel #SantJordi 2011

Entre el tortell de Rams i la mona de Pasqua i amb els dits ensucrats dels brunyols tenim una diada de Sant Jordi en plena Setmana Santa... Confiant no tacar massa les pàgines dels llibres, o les pantalles dels ebooks!, us faig modestament unes recomanacions de llibres que, més enllà de la seva qualitat, fora de dubte, són mogudes per l'amistat i simpatia que tinc i em desperten els seus autors...

El Rei Rodolí (Barcanova), de Carles Sala i Vila:
El divendres de la setmana passada el vaig comprar a la Llibreria 22 com a regal d'aniversari d'una amiga de la meva filla mitjana, la Irina (9 anys). Casualitats de la vida el dissabte al matí ens vam trobar, en una cafeteria del barri gironí de Santa Eugènia, al seu autor, en Carles Sala, un ja consolidat i premiat escriptor de literatura infantil. Amés aquest és un llibre molt fraternal, doncs la portada i il·lustracions són obra del seu germà, Eloi Vila Sala.

Verb i Gràcia. 1000 i + enigmes verbals (LlibreriaUniversitària), de Joan Clotet, Miquel Àngel Gibert, Rosa Marill, Emma Rafecas, Joan Carles Orengo i Josep M. Sansalvador:
Aquest és un llibre fruit de moltes llavors i amb un procés de gestació tot curiós! Els seus autors, fans dels matinals enigmes de Màrius Serra, van crear al seu dia una grup al Facebook i entre enigma i enigma van anar-ne recopilant de producció pròpia i ara els publiquen en aquest divertit i entretingut llibre coral, que ells mateixos defineixen com un "llibre terapèutic amb més de mil enigmes verbals perquè tots pugueu gaudir infinitament com ells d'aquesta saludable gimnàstica mental. La seva medicina contra el mal humor només te efectes secundaris positius i mantindrà el vostre cervell en forma. Si la proveu, no la podreu deixar mai. Esteu advertits."
Dels autors d'aquest llibre comparteixo veïnatge i consell de redacció de la revista Parlem de Sarrià amb el pluri-campió de la Copa Enigmàrius Josep Ma Sansalvador i Provensal.


I per acabar, una doble recomanació de dos llibres de la Núria Martí i Constans, Naturalesa humana (CCG Edicions) i Trampa de Foc (La mar de fàcil).

La Núria escriu més que respira! Dos llibres diferents però ambdós amb l'empremta d'una escriptora compromesa que ha estat, entre d'altres distincions, finalista del premi Casero i guanyadora dels Premis Literaris Sant Jordi de Sarrià de Ter. Precisament la primera part de Naturalesa humana és el recull de relats premiats a Sarrià de Ter.
No ens deixa de sorprendre la Núria... ja ens va meravellar amb les Hores prohibides

Pel que fa a Trampa de Foc, és un relat, escrit en Lectura Fàcil, basat en els fets que van originar la commemoració del 8 de març. En Lectura Fàcil la Núria també ha publicat Les mateixes estrelles.

Precisament aquest llibre es presentarà el proper divendres 6 de maig a la Llibreria 22... Us n'informaré més endavant!






Per cert, sobre el llibre Naturalesa humana de Núria Martí podeu escoltar l'entrevista que li van fer al programa de Ràdio Girona "Hola L":


Quatre recomanacions molt personals, per a públics i gustos diferents, però quatre recomanacions del tot garantides!

Bona diada de Sant Jordi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada