dijous, 14 d’octubre del 2010

"Donem el millor de nosaltres", la @taula_3rsector contra la pobresa



"Donem el millor de nosaltres" és la campanya de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya per fomentar la lluita contra la pobresa en motiu del proper 17 d’octubre, Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, que enguany es commemora en el marc de l’Any Europeu de lluita contra la pobresa i l’exclusió social

Al web de la campanya, www.donemelmillordenosaltres.cat, hi trobareu dades sobre la pobresa a Catalunya així com un decàleg de fins a 10 coses que podem fer tu i jo per eradicar la pobresa. Altres informacions d'interès és el què fan algunes entitats i què demanen les entitats a les institucions per la lluita contra la pobresa.

Si, com diuen les dades, 1 de cada 5 catalans és pobre, 4 de cada 5 poden contribuïr a transformar en positiu aquesta situació; tan sols hem de donar el millor de nosaltres...

-------------------------------

pd: decàleg de la campanya:

1. Dóna un 0,7% del teu sou a fins socials.
2. Organitza una campanya de recollida d'aliments a la teva feina o comunitat.
3. Gasta només el que necessitis, sigues respectuós amb el medi ambient i amb els recursos que tenim. No llencis menjar.
4. Fes-te voluntari a menjadors socials, a entitats de persones sense llar o del projecte social del que et sentis més a prop.
5. Ajuda a les persones nouvingudes en la seva integració (ensenya la llengua i la cultura, explica els drets i els deures...). Aquestes persones contribueixen al nostre creixement.
6. Si tens una empresa, planteja't la contractació de persones en risc d'exclusió social i de joves que busquen la seva primera feina.
7. Fes xarxa per ajudar persones que busquen feina: fes circular els currículums, posa en contacte gent que busqui feina amb empreses...
8. Si tens un pis buit, lloga'l. No tinguis por, avui les administracions donen suport a aquest tipus de contracte.
9. Col·labora amb entitats que treballen amb nens en risc d'exclusió. Ofereix-te a donar suport educatiu a infants amb dificultats a l'escola. Fes companyia i tingues cura dels nens que no tenen un entorn familiar adequat.
10. Ajuda la gent gran de la teva comunitat (acompanya a comprar o a anar al metge, fes companyia...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada