dilluns, 9 de setembre del 2013

Que la (no) consulta no li espatlli la legislatura


El President Mas té com a gran objectiu, i principal repte, d'aquesta legislatura, consulta a banda i malgrat la consulta, acabar la legislatura, sobretot després d'haver escurçat a la meitat, per voluntat pròpia, l'anterior.

El passat mes de juny d'enguany, en la presentació del seu Pla de Govern, ja va anunciar que encara que la consulta es celebrés l'any vinent, el 2014, la seva voluntat és, amb independència del resultat que hi hagi, esgotar la legislatura fins al 2016.

La setmana passada, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el President Mas va anunciar, en cas de no produir-se la consulta, unes eleccions plebicitàries... al 2016!

Entra dins la lògica de tot president, també del President Mas, esgotar cada legislatura, però per a fer-ho cal disposar, sinó d'una majoria parlamentària, que Mas no té, de suficient suport parlamentari, que de moment sí té, per part d'ERC; però Junqueras no sembla estar disposat a esgotar el mandat fins al 2016 si la consulta finalment no es fa al 2014.

Artur Mas va decidir escurçar el seu primer mandat després de veure, ara fa un any, com gran part del país omplia els carrers de Barcelona en una manifestació històrica; embriagat per la Diada, Mas es va fer les eleccions a sobre!

Artur Mas l'any passat va aprendre que ell sol no podía, malgrat desitjar-ho en cos i ànima, capitalitzar la manifestació de la Diada; aquest any ja sap que si es fa la consulta no podrà capitalitzar-la tot sol... i que si no es fa, l'escenari d'unes eleccions anticipades plebicitàries "en calent", després d'un 2014 sense consulta, podrien resultar-li una estocada electoral.

El President Mas no és dels que "tenen pressa", a ell més aviat li convé un context més asserenat per a convocar les properes eleccions, d'aquí la seva preferencia per al 2016, any en què s'esgota em seu mandat, hi hagi o no la consulta.

No vol el President Mas que la consulta o la no consulta li espatllin la legistalura!

La percepció (o pura realitat) és, però, que si bé el President Mas mana, no és ell l'únic que decideix!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada