dimecres, 19 d’octubre del 2011

Quan el càncer de mama truca a la porta... #cancermama



Càncer és una paraula que espanta. El càncer és una malaltia que, tard o d'hora, acaba trucant a la porta de moltes famílies i, entre les dones, en especial el càncer de mama.

Com amb altres malalties de pronòstic complicat, la notícia cau com una llosa, quasi com una sentència; no en va el càncer és, continua essent, malgrat els importants avenços pal·liatius i curatius, una malaltia maligne.

Possiblement és per això, pel què representa rebre aquesta infausta notícia, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) alerta de la importància de comptar amb suport professional en els primers moments del diagnòstic del càncer de mama. I és que la lluita contra el càncer no ha de ser una lluita només individual, sinó col·lectiva, comptant amb tots els suports.

Tres dones del meu entorn d'amistats i familiar estan passant per tres moments diferents de lluita i superació de la malaltia; no cal que us expliqui res, segurament vosaltres també en teniu en el vostre entorn o fins potser vosaltres mateixes hi esteu lluitant...

Quan el càncer de mama truca a la porta espanta; per això, com amb la resta de pors, hem d'afrontar-les amb valentia i, sobretot, amb companyia, mai en solitud...

I una manera de combatre el càncer col·lectivament, una manera de no estar sol, de no estar sola, de no estar sols és, entre moltes altres, seguint el testimoni i l'experiència de la Rosa Ma. Dachs i Peitiví, que a través del seu llibre i el seu bloc "Eclipsi. Una manera de viure el càncer", relata i comparteix la seva experiència de superació del càncer de mama des del dia del diagnòstic i durant tot el tractament.

Avui és el Dia Contra el Càncer de Mama i l'AECC llençarà kla seva campanya... Estigueu atents a Twitter i a Facebook!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada