dilluns, 26 de setembre del 2011

Ole per l' #ultimacorrida de #toros! Ara falten els #correbous i similars...

Si avui és dilluns 26 de setembre, i ho és, ahir es va celebrar a Barcelona, i per extensió a Catalunya, la darrera cursa de braus. Una gran notícia! Ole, ole i ole!
Una magnífica notícia fruit de l'àmplia majoria parlamentària que va obtenir, a finals de juliol passat, la Iniciativa Legislativa Popular a favor de l'abolició de la tauromàquia a Catalunya (ILP Prou).

Per mi, ni tradició ancestral ni qüestions identitàries... Respecte als animals!

Dies enrere gaudia, per qüestions de feina, de les Terres de l'Ebre. Una companya de feina, ampostina, ens explicava a la resta, majoritàriament de la Catalunya Vella, les virtuts dels costums i tradicions de la Catalunya Nova. No es va referir als correbous d'una manera explícita, però em va semblar que en especial es referia als correbous, quan expressava la necessitat de preservar tradicions i trets d'identitats propis.

Ara fa un any el Parlament de Catalunya va blindar els correbous, una decisió per mi contradictòria respecte la presa mesos abans amb les curses de braus. I és que si bé ahir es va celebrar la darrera cursa de braus, aquest estiu han estat molts, a les Terres de l'Ebre i arreu, els correbous que s'han celebrat i es seguiran celebrant!

Com expressava ahir Raul Romeva a Twitter, "confio que aviat direm el mateix dels correbous, bous embolats i d'altres anacronismes"

Jo també ho espero! I com amb les curses de braus, no s'hi valen, per a la seva permanència, ni tradicions ancestrals ni qüestions identitàries... Simplement, pel respecte que es mereixen els animals...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada