dimecres, 6 de març del 2024

18 anys d'aniversaris


18 anys d'aniversaris és el que recullen els tres vídeos que he fet a les meves tres filles quan han arribat a la majoria d'edat. El primer el vaig fer l'any 2017, el segon l'any 2020 i el tercer i darrer enguany, just aquesta mateixa setmana.

El criteri a l'hora de seleccionar les fotos el vaig marcar amb el primer: fotos del naixement i fotos de la celebració dels aniversaris, de tots i cadascun dels aniversaris, però no d'altres celebracions. És veritat que restringint les fotos als aniversaris, n'hi ha moltes altres, i moltes molt maques, que sap greu deixar de banda, però en realitat que hi hagi un criteri restrictiu ajuda, que prou feina és triar i fer una selecció, només, de les fotos dels aniversaris.

Ara que ja he fet els tres vídeos he corroborat un fet que, d'altra banda, també poden en evidència la successió dels vídeos: cada vegada fem més fotografies o, per a ser més precisos, amb la digitalització, cada vegada fem més fotografies.

Aquesta evidència fa que, paradoxalment i al contrari del que passava dècades enrere, amb la fotografia digital he disposat d'un major banc d'imatges per a fer aquest darrer vídeo, ja amb totes les fotografies en format digital, que no per a fer el primer vídeo.

El creixement, comptant les imatges de cada vídeo, ha estat exponencial: 20 imatges el primer, 37 el segon i 82 el tercer. A finals de 1999, quan va néixer la meva primera filla, encara fèiem fotos amb una càmera analògica, de les que havies de posar-hi el carret, i no va ser, si no recordo malament, al voltant de l'any 2005 que vam fer el salt amb la càmera digital.

I també hem de tenir present que avui, sobretot, hi ha les fotografies fetes amb el telèfon mòbil, però en aquesta ocasió no formen part de l'equació perquè jo, les fotos importants (de celebracions, de viatges, etc.) les segueixo fent amb càmera de fotos, i no amb la càmera del telèfon mòbil. Però sí, amb l'evolució i la millora de la qualitat de les fotografies fetes amb el mòbil, encara en fem més, de fotos, que no pas abans.

En conclusió: mentre l'àlbum de fotos de la meva infància era significativament més prim que el del meu germà, que és més gran, els vídeos dels 18 anys de les meves filles acumulen més fotografies com més petita és la filla. Comptat i debatut, però, l'avantatge d'aquesta circumstància és que la protagonista del vídeo més curt, la filla gran, també surt a moltes fotografies del vídeo de la segona, i totes dues a moltes del vídeo de la tercera...

I una darrera conclusió: és impossible condensar 18 anys de vida en uns tres minuts, però en tres minuts de vídeo hi cap molta vida dels primers 18 anys...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada