dissabte, 9 de març del 2024

I Saw Mommy Kissing Santa Claus. Minuts Musicals de Nadal


L'any 1952 Jimmy Boyd, un joveníssim cantant de només 13 anys, va enregistrar la cançó de Nadal "I Saw Mommy Kissing Santa Claus", composta pel músic britànic Tommie Connor.

Diu la llegenda que la cançó va generar certa polèmica en l'arxidiòcesi de Boston, escandalitzada pel relat de la cançó, que explica que un nen veu com, la nit de Nadal, la seva mare fa un petó al Pare Noel, i es pregunta què hauria passat si ho hagués vist el seu pare.

Sembla que el mateix Jimmy Boyd va haver de donar explicacions a l'arxidiòcesi, argumentant que la cançó no relatava un adulteri, donant a entendre que el Pare Noel en realitat era el pare de la criatura entremaliada...

La cançó va guanyar popularitat quan, l'any 1970 The Jackson 5 la van incloure en un disc nadalenc, tot i que a mi personalment m'agrada més la versió que John Mellencamp va enregistrar l'any 1987 per al primer disc de la col·lecció "A Very Special Christmas".

La cançó va servir d'inspiració per una pel·lícula, produïda per a la televisió, homònima, una d'aqueles típiques de Nadal...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada