dimarts, 17 d’octubre del 2023

D'aniversari, de 20è aniversari!


Al barri del Pont Major de Girona aquests dies estem d'aniversari, de 20è aniversari! I no un aniversari, ni un, ni dos, ni tres... Són quatre els aniversaris que celebrem: els 20 anys del Col·lectiu de Dones La Cata, de l'Associació de jubilats i gent gran La Unió del Pont Major, de la Biblioteca Just M. Casero i del Centre Cívic Pont Major.

En realitat el Centre Cívic Pont Major té més de vint anys, però el que celebrem és el seu emplaçament a l'antic edifici de les destil·leries Regàs, un edifici modernista que al seu dia l'Ajuntament de Girona va adquirir per a ubicar-hi el centre cívic i la biblioteca del barri.

Aquest nou emplaçament va ser un revulsiu que va dinamitzar encara més la vida del barri i bona mostra en són la creació, ara fa vint anys, del Col·lectiu de Dones La Cata i  de l'Associació de jubilats i gent gran La Unió del Pont Major. Al llarg d'aquests darrers vint anys aquestes dues entitats s'han consolidat i han esdevingut, i són avui encara, un important actiu de la vida social, cívica i associativa del Pont Major.

Ambdues entitats són un gran exemple de la importància d'equipaments com els centres cívics, que no només són equipaments municipals que organitzen activitats, sobretot són espais de trobada i de dinamització veïnal. Un altre exemple, aquest més recent, és el naixement de la colla de la Gegantona del Pont i la creació de la Majordoma de la Plaça de l'Om, una gegantona que, acompanyada de les seves gallines, ha permès recuperar una llegenda del barri, alhora que afegir una nova imatgeria a la ciutat.

A banda dels 20 anys del Col·lectiu de Dones La Cata, de l'Associació de jubilats i gent gran La Unió del Pont Major i del Centre Cívic Pont Major, qui també celebra 20 anys és la Biblioteca Just M. Casero, construïda al costat del mateix centre cívic. Més enllà de les implicacions personals, la Biblioteca Just M. Casero és un altre equipament important del barri, que des de la cultura també ha contribuït a la seva dinamització, i naturalment al creixement personal, cultural i educatiu de molts veïns i veïnes del barri, de Girona i de municipis del voltant.

Aquests dies al barri del Pont Major de Girona estem d'aniversari, de 20è aniversari! Hem organitzat algunes activitats per celebrar-lo, i naturalment tothom hi està convidat! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada