diumenge, 20 de juliol del 2008

Mifas a Vilafant

El passat divendres 18 de juliol al matí l'Associació Mifas va inaugurar, a Vilafant, el Centre de Dia i de Recursos Pere Llonch, un nou equipament d'àmbit comarcal que serà, de ben segur, un gran servei per les persones amb discapacitat física de l'Alt Empordà.

La inauguració de fet era, i va ser, una festa, on els protagonistes van ser els futurs usuaris i usuàries del nou servei: van ser precisament ells qui van "tallar la cinta". davant les autoritats vàries, que després, naturalment, van fer els seus parlaments.

Dels parlaments destacaria per sobre de tot el de Pere Tubert, president de Mifas, que malgrat la seva llarga trajectòria de lluita (i també d'inauguracions) no podia evitar estar nerviós al principi del seu parlament, alhora que crític durant el mateix: "nosaltres [les persones amb discapacitat] hem fet un important esforç per obrir-nos a la societat, ara ha de ser la societat que s'obri a nosaltres".

Pere Tubert va relatar, amb sornegueria, com després diria Francesc Francisco Busquets, subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, com ell i en Quim Bonaventura es van presentar al despatx del llavors alcalde de Vilafant, Paulí Fernández, "com dues monges demanant caritat, amb les nostres pintes, coixos... Qui es podria fiar de nosaltres, que anàvem sense papers...". El cert és que aquell mateix dia l'avui alcaldessa de Vilafant, Pepi Comalada (CiU), els ha acompanyar en un terreny que els proposava l'alcalde i va ser dit i fet: van començar a posar fil a l'agulla.

Tubert també va recordar que aquest nou equipament, a part dels patrocinadors i col·laboradors sobretot era una realitat gràcies al Sr. Pere Llonch, soci de l'entitat de l'Alt Empordà, qui va decidir llegar bona part de la seva herència a Mifas.

També van intervenir, enrere d'altres, el President del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i alcalde de Llançà, Pere Vila, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy (bloc) i el Secretari General del Departament d'Acció Social i Ciutadania, el banyolí Jordi Rustullet, ens substitució de la Consellera Carme Capdevila, qui va destacar que aquest era un equipament de País.

Pepi Comalada, alcaldessa, va cloure els parlaments satisfeta per la culminació d'aquella primera proposta i es va mostrar oberta a seguir col·laborant amb l'Associació Mifas, tot recordant que aquest equipament es troba en una nova zona de creixement del municipi, amb serveis com el geriàtric i el nou centre de secundària.

Tal com explica Mifas a la seva pàgina web, "aquest centre oferirà dues tipologies de serveis molt diferenciades. Per una banda com a Centre d'Atenció Diürna, en la que s'atendran un total de 20 persones amb discapacitat física de la comarca de l'Alt Empordà i per l'altra banda com a Centre de Recursos per tal de millorar la qualitat de vida dels usuaris i potenciar una major participació de les persones de la comarca interessades en realitzar activitats formatives, d'orientació laboral i assessorament en ajuts tècnics i supressió de barreres arquitectòniques".

Cal celebrar que es posin en marxa serveis com el cendre de dia i recursos Pere Llonch de Vilafant; però també cal recordar que, malgrat aquest i altres serveis, la nostra segueix essent una societat que exclou les minories, que resta encara molt per fer... Cal encomanar-nos a l'esperit d'entitats com Mifas, que no només reclamen, com deia Francesc Francisco Busquets, també s'arromanguen...

-------------------------------

pd1: Josep Viñas, director territorial d'Acció Social i Ciutadania a Girona, i Pere Vila, President del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, es comparaven les respectives corbates, sinó iguals, quasi idèntiques.

pd2: sempre és un plaer creuar-se amb el generós somriure de la Consol Cantenys, portaveu del PSC de Vilafant i vicepresidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

pd3: no coneixia, fins divendres, en Joaquim Bonaventura. Observo que, des de la seva cadira, em mira i em diu, allargant-me la mà: "ets en Roger Casero, no?". Després de la meva previsible afirmació, em diu que em coneix pel bloc, a través del de la Pia Bosch, on m'ha citat alguna vegada... Ara en aquest bloc ja hi ha el seu enllaç, i el meu en el seu...

pd4: precisament trobareu algunes imatges de la inauguració al post Inauguració del Pere Llonch a Vilafant.

pd5: és especialment interessant, del seu bloc, la relació d'enllaços de la Minusfera. En parla en propi Quim Bonaventura al post La minusfera fila, fila... i la Pia Bosch a La Minusfera: una gran idea. La xarxa, un gran espai per trencar barreres!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada