dijous, 5 de desembre del 2013

Premis Incorpora Catalunya 2013

Acte de lliura,ment dels 5ns premis Incorpora. Foto: Obra Social "la Caixa"
Assistia el passat dimarts, dia 3 de desembre de 2013, a la 5a edició dels Premis Incorpora en qualitat de coordinador d'aquest programa de l'Obra Social "la Caixa" a les comarques de Girona.

D'entre les moltes satisfaccions que vaig tenir, voldria destacar-ne especialment dues:

- 2 de les 4 empreses que es van premiar són de Girona

Les empreses Construcció i Rehabilitació Salichs (Lloret de Mar) i Embutidos Monter (Sant Jaume de Llierca) van rebre el Premi Incorpora Catalyunya 2013 en les categories de petita i gran empresa respectivament.

Són aquestes dues empreses enguany la punta de l'iceberg de centenars d'empreses gironines compromeses amb la inserció laboral que al llarg de l'any han contractat a persones treballadores que, per diversos motius, tenen majors dificultats d'accés al mercat laboral.

És ben merescut el reconeixement a aquestes dues empreses, pel seu compromís vers la inserció laboral de persones treballadores amb discapacitat, malaltia mental o en situació de risc d'exclusió social però sobretot és merescut per la convicció amb la que materialitzen el seu compromís.

- El reconeixement als Tècnics d'Inserció Laboral del programa Incorpora

Mònica Terribas, conductora de l'acte de lliurament dels Premis Incorpora Catalunya 2013, va demanar al públic assistent, just abans de lliurar els premis i després dels parlaments protocol·laris, fer un aplaudiment dedicat a la feina i esforç dels tècnics d'inserció laboral de les diferents entitats que treballen al programa Incorpora. L'aplaudiment va ser sonor i sentit!

Al darrere de cada inserció, de cada petit o gran èxit, hi ha molta feina!

  • Són els Tècnics d'Inserció Laboral els qui truquen a la porta de les empreses i, des de les seves entitats, els ofereixen el servei d'intermediació laboral d'Incorpora
  • Són els Tècnics d'Inserció Laboral els qui reben les ofertes laborals de les empreses i cerquen les millors persones per a preparar-les i presentar-les com a candidates.
  • Són els Tècnics d'Inserció Laboral els qui atenen, preparen i donen suport a les persones beneficiàries que s'apropen al programa.
  • Són els Tècnics d'Inserció Laboral els qui, després de la contractació, segueixen fent el seguiment a l'empresa i a la persona treballadora que s'ha inserit, resolent qualsevol incidència que es pugui produir.
Són els Tècnics d'Inserció Laboral el veritable motor del programa Incorpora, els qui a vegades marxen d'una empresa amb la cua entre cames, però no defalleixen i es preparen una nova visita en una altra empresa...

És per tots aquests motius, perquè jo, com a coordinador, que els tinc a prop sé la gran feina que fan, les dificultats que han de superar, que em va encantar aquest reconeixement explícit.

Però més meritori va ser el reconeixement que totes les empreses premiades van fer a la figura dels Tècnics d'Inserció Laboral, moltes d'elles citant el nom i cognoms d'aquests professionals que, quan l'empresa els necessita, els troba a l'altra banda del telèfon, o a peu d'empresa!

Incorpora és un programa coral en què, sota l'objectiu d'oferir oportunitats d'inserció a persones en situació de risc d'exclusió, tots els qui en formem part, professionals de l'Obra Social "la Caixa", professionals de les entitats i empreses vinculades al programa, hem de posar-hi la nostra part! Totes les peces són necessàries, però la dels Tècnics d'Inserció Laboral és clau!

La meva enhorabona i agraïment, doncs, a les empreses i, especialment, als Tècnics d'Inserció Laboral del programa Incorpora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada