dijous, 5 d’abril del 2018

Com a les millors famílies...


En les famílies reials, més que en cap altres, els gestos són molt importants, les formes són tant o més importants que el fons, ja sabem, allò del protocol, les salutacions i tota la teatralitat que els hi aporta l'aparent distinció i noblesa.

És per això que quan els gestos són grotescs, o encara pitjor, ordinaris com els d'una família qualsevol, quan els membres d'una família reial perden les formes salta la polèmica i es desfermen tota mena d'especulacions, les mateixes que els mateixos gestos posen en evidència en les famílies de la plebs.

Va sorprendre ja fa uns anys quan l'aleshores princesa Letízia va recriminar al príncep Felip que la volgués interrompre etzibant-li, afectuosament però decidida, aquell "déjame terminar..." que tanta tinta va fer córrer; qui mana callar a un príncep, al futur rei?

Més greu ha estat ara aquesta aspresa mal dissimulada entre la reina Letízia i l'emèrita reina Sofia, la seva sogra i àvia de les seves filles, una escena en la que es palpa la tensió i el pecat de la qual no és la tensió, sinó que aquesta es manifesti en públic.

En fi, què us he d'explicar a la majoria de vosaltres, res que no passi a les millors famílies, ni a les pitjors! Si hi ha desavinences i tensió entre partits independentistes, com no n'hi haurà entre Borbons?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada