dissabte, 6 de gener del 2018

Minuts Musicals de desamor amb "Love Will Tear Us Apart"


L'amor és un dels motors de la creació artística, també la música. Quantes cançons d'amor coneixeu? La llista, excessivament ensucrada, seria inacabable.

No estrictament sobre l'amor, sinó sobre les cançons d'amor el grup de Nova York "The Magnetic Fields" va publicar l'any 2004 el triple disc "69 Love Songs", efectivament, seixanta nou cançons d'amor! Tota una fita!

Sens dubte l'amor és una font d'inspiració per als compositors i dins l'amor també hi ha el desamor, a vegades en el pol oposat, a l'altra cara de la moneda, d'altres simplement en una altra dimensió, paral·lela o no.

També són moltes les cançons que canten al desamor, a les ruptures o al record, més amarg que dolç, de relacions passades...

L'amor ens estriparà, cantava anguniosament Ian Curtis en una cançó ("Love Will Tear Us Apart") publicada un mes després del seu suïcidi, cançó inspirada en la tortuosa relació amorosa que mantenia amb la seva dona.

No podia començar aquesta nova secció (cançons de desamor) amb cap altra cançó, que els qui em coneixeu ja sabeu que jo sóc molt de Joy Division...






Sí, aquest 2018 els minuts musicals no seran pel·lícula (o sí?!), sinó de desamor! I la setmana vinent, més cançons que ens trencaran el cor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada