divendres, 5 de gener del 2018

Paraula de Fabra: diccionari



Aquest any 2018 els divendres no hi haurà vídeo de la setmana (secció que farà guaret) sinó, simplement, una paraula en la meva particular commemoració de l'Any Pompeu Fabra, "Paraula de Fabra"!

Cada divendres, una paraula i les seves definicions al diccionari, un recurs, primer en format paper, d'un temps ençà en format digital, que sempre m'agrada tenir ben a prop. El regal que la meva mare em va fer el 6 de juliol de 1996 va ser un diccionari, el Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans; naturalment encara el conservo!

Cada divendres una paraula i la primera, digueu-me previsible, diccionari:

[s. XIV; del b. ll. dictionarium, íd.]
    
m LING 1 Recopilació, generalment alfabètica, dels mots d'una llengua o d'un àmbit d'especialitat, dels noms de persona o de lloc, de fets memorables, etc., acompanyats d'una explicació, definició o equivalència en una altra llengua. Diccionari d'història. Diccionari de sigles. Diccionari bilingüe.
    
2 diccionari visual Diccionari que presenta il·lustracions ordenades temàticament, en les quals hom assenyala les denominacions de les diverses parts dels objectes que s'hi mostren.
    
dic_ci_o_na_ri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada