divendres, 30 de juny del 2017

El vídeo de la setmana: "Costabravament"


Està comprovat: els antagonismes funcionen (el Joker, Darth Vader, Lord Voldemore, la Malèfica...), també en publicitat!

No són poques les ocasions en què hem vist marques que n'han fet servir d'altres en els seus anuncis: Pepsi amb Coca-Cola, Don Simón amb Granini, Caprabo amb Mercadona...

De fet una de les moltes màximes del màrqueting (n'hi ha tantes... i la majoria són pur màrqueting!) diu que tota bona història té un enemic i La Brava, cervesera artesana, sembla haver trobat (més aviat creat) el seu: "Mediterràniament"!

Si tot protagonista necessita el seu antagonista "Costabravament", el darrer anunci de La Brava, ha necessitat construir un relat en el que es confronta amb "Mediterràniament", la marca registrada per la cervesera Estrella Damm.

Sense necessitar mencionar-lo La Brava es refereix reiteradament al "Mediterràriament" en un reguitzell de cleques, sí, llençades a la brava!

Precisament per això l'anunci té el seu ganxo, que el té; precisament per això també ens agrada "Costabravament", perquè fa que el protagonista esdevingui, ni que sigui per menys de dos minuts, en un autèntic antagonista!

Però tampoc ens confonguem, aquest joc narratiu és tan sols l'esquer, i si piquem (i piquem!) hi descobrirem quelcom més, l'autèntic missatge que La Brava ens vol transmetre:"aquesta terra no ens pertany, ens inspira..."



Bon divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada