dissabte, 4 de febrer del 2017

Minuts Musicals de pel·lícula amb "Theme from Schindler's List"


Dies enrere l'inquiet llibreter i cinèfil gironí Guillem Terribas va presentar el seu segon llibre, "Alegra'm la vida", en el que ens relata la seva particular relació amb el cinema i ens proposa, en una tria molt personal, vint-i-dues pel·lícules per veure en família.

Entre aquestes vint-i-dues pel·lícules no hi ha La llista de Schindler (1993), dirigida per Steven Spielberg, basada en el llibre "Schindler's Ark" (Thomas Keneally) i que relata la història de l'empresari alemany Oskar Schindler, qui va salvar la vida a més d'un miler de jueus polonesos durant l'Holocaust.

Aquesta pel·lícula, però, sí que forma part de la llista de pel·lícules que veurem la meva família, sobretot després del viatge de fi de curs que la meva filla gran ha fet, just aquesta setmana, a Berlín.

Recordo que la pel·lícula, que vaig veure amb encara no vint anys, em va impactar molt, especialment el personatge del dèspota oficial de les SS Amon Goeth, interpretat per Ralph Fiennes.

La pel·lícula, nominada a 14 categories, va guanyar 7 Oscars, entre els quals el de millor pel·lícula, millor direcció i millor banda sonora, composada per John Williams; precisament aquesta és de les poques bandes sonores que tinc en disc compacte...

Com es lamenta el violí...





I la setmana vinent, més minuts musicals de pel·lícula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada